Poznati pobjednici 9. sezone A1 Adria Lige u CS:GO-u, FIFA-i 22 i Brawl Starsu

U nedjelju su odigrani posljednji mečevi A1 Adria Lige u Counter Strike: Global Offensiveu, a nekoliko dana ranije doznali smo i pobjednike finala u Brawl Starsu, te u FIFA-i 22

Damir Radešić utorak, 21. lipnja 2022. u 10:44

Najveće regionalno esports natjecanje, A1 Adria Liga, je u nedjelju završila s 9. sezonom finalnim mečevima u Counter Strike: Global Offensiveu. Pobjedu je odnijela makedonska petorka BLUEJAYS koja je u završnici porazila ekipu BLINK s 2:0, što im je osim novčane nagrade i prestižne titule pobjednika A1 Adria Lige osiguralo i mjesto u Adria CS:GO Prvenstvu 2022. U petak je pak odigran završni meč u FIFA-i 22 koji je bio neizvjestan do samog kraja, no Tarik "amke" Novo je s 3:2 uspio nadigrati Marka “mrky” Matančića, te je tako po četvrti put za redom osvojio A1 Adria League iako je u grupnoj fazi startao s dva poraza.

Prvog dana velike završnice, u srijedu, 1. lipnja, je pak održano natjecanje u mobilnoj igri Brawl Stars koje je pripalo timu Salada de Frutas. Momci su, osim nagrade, time osigurali i direktnu ulaznicu na finale Clash of Leagues međunarodnog natjecanja koje će se održati u Salzburgu 1. srpnja. Drugu godinu zaredom saznat ćemo koji će od najboljih Brawl Stars gejmera iz pet europskih liga, A1 esports League, A1 Gaming League, VOKA League, Swisscom Hero League i A1 Adria League, odnijeti paneuropsku pobjedničku titulu.

Pobjednici natjecanja u sklopu 9. sezone podijelili su gotovo 100 tisuća kuna koje je osigurala A1 Hrvatska, od kojih je 66 tisuća podijeljeno proteklog vikenda u Osijeku. "Iza nas je nezaboravna deveta sezona A1 Adria League čija je velika završnica donijela puno veselja sudionicima i esport obožavateljima. Želim se zahvaliti našim igračima koji su tijekom natjecanja poštovali fair play igru, protivnike i nultu toleranciju govora mržnje. Važno nam je da kao regionalni esport lider svakodnevno sudjelujemo u izgradnji zdravog gaming ekosustava, a upravo nam natjecanja poput A1 Adria League to i omogućuju“ izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska.

Osim samog nadmetanja u igrama, finale 9. sezone je imalo i humanitarnu notu obzirom da su se u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu prikupljala sredstva za kupnju uređaja namijenjenog slijepom jedanaestogodišnjem dječaku Luki, a u Osijeku se istovremeno održavao i Pannonian Challenge s kojim A1 Hrvatska surađuje jedanaestu godinu za redom. Posjetitelji i natjecatelji jednog od prestižnih svjetskih natjecanja u ekstremnim sportovima su imali priliku posjetiti putujuću gaming postaju A1 Adria League, te isprobati neke od najpopularnijih svjetskih igara na mobilnim uređajima, računalima i PlayStation konzoli.