Netflix uskoro dobiva veliki redizajn početne stranice

Kako bi olakšali korisnicima snalaženje unutar aplikacije, Netflix priprema veliki redizajn početne stranice koji će pojednostaviti štošta toga

Matej Markovinović subota, 8. lipnja 2024. u 08:45
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Netflix testira veliki redizajn početne stranice na TV-u. Umjesto statičnih pločica koje sadrže emisije i filmove, novo sučelje donosi kvadrate koji se proširuju tijekom listanja i ističu sve važne informacije, uključujući žanr, godinu izdavanja, broj epizode kod serija ili duljina filma te kratak opis.

Ako korisnici ostanu nekoliko sekundi na kvadratiću, pojavit će se i kratki foršpan, bez obzira radilo li se o filmu ili seriji. Kako to točno izgleda u praksi, pogledajte u nastavku.

Kako prenosi The Verge, to nije jedina stvar koju Netflix mijenja. Redizajn uklanja i izbornik koji se pojavljuje s lijeve strane početne stranice te ga zamjenjuje jednostavnijim izborom opcija na vrhu ekrana koji sadržava sve najvažnije stavke – Search, Home, Shows, Movies i My Netflix.

Dakle, novi izbornik uklanja neke opcije koje su bile prethodno dostupne, poput Categories, New & Popular i My List, ali ih zato dodaje unutar tražilice i relativno novog odjeljka My Netflix koji je već neko vrijeme dostupan u aplikaciji za mobitele.  

Novi izbornik opcija na vrhu.  📷 Foto: Netflix
Novi izbornik opcija na vrhu. Foto: Netflix

Redizajnirani Netflix imat će priliku koristiti mala grupa pretplatnika na svojim pametnim televizorima, a prema riječima Netflixovog voditelja proizvoda, Pata Flemminga, za nekoliko mjeseci će ga koristiti – svi.