Proglašeni najbolji učenički timovi prvog izdanja Škole budućnosti

Završna konferencija pilot projekta ujedno označila i kraj putovanja dugog pola godine za više od tisuću učenika diljem Hrvatske tijekom kojega su pobliže upoznali svijet umjetne inteligencije

Bug.hr srijeda, 6. listopada 2021. u 13:09

U utorak je na završnoj konferenciji pilot projekta Škola budućnosti zaključeno prvo izdanje zajedničkog projekta STEMI-ja i Infobipa, kojeg u ulozi glavnog partnera podržava tvrtka A1 Hrvatska. Više od tisuću učenika iz 60 škola diljem Hrvatske imalo je priliku u pola godine kroz praktičan rad izrade chatbotova doći u izravan doticaj sa svijetom umjetne inteligencije.

"Nakon sjajnih rezultata ovogodišnjeg pilota, odlučili smo nastaviti s projektom Škola budućnosti te upravo radimo na pripremi sljedeće sezone koja će uskoro krenuti. Obrazovanje je temelj svakog društva i zato u Hrvatskoj nastavljamo stvarati zajednicu učitelja, ali i raznih drugih organizacija koje žele stvarati škole budućnosti. Veseli nas vidjeti i rast interesa tehnološke zajednice za vraćanje društvu kroz unapređenje obrazovanja i prijenos znanja koje kroz Školu budućnosti osnažujemo. U nastavku projekta okupit ćemo još više tech kompanija koje će zajedno s nama graditi budućnost", izjavio je Marin Trošelj, direktor STEMI d.o.o.

Najbolji osnovnoškolski i srednjoškolski timovi predstavili su svoje chatbotove razvijene s ciljem rješavanja nekog od problema unutar UN-ovih ciljeva održivosti. Unapređenje kvalitete života u gradovima, povezivanje učenika s ciljem lakšeg dogovaranja instrukcija i educiranje o energetskoj učinkovitosti samo su neki od pobjedničkih radova, a Infobip je trima najboljim osnovnoškolskim i srednjoškolskim timovima osigurao i uručio vrijedne nagrade. Javno objavljeni učenički radovi dostupni su ovdje.

"U Infobipu nam je cilj da se zajednica u kojoj djelujemo razvija jednakim tempom kako i raste naša tvrtka. Pritom nam je kvalitetan prijenos znanja na najmlađe generacije jedan od imperativa. Svi školski timovi koji su sudjelovali u ovom pilot projektu zapravo su napravili ogroman iskorak u tehnološku budućnost i to je ono što nas jako veseli“, poručio je Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na temu budućnosti obrazovanja na kojoj su svoje prijedloge i viđenja podijelili Krešo Žmak, Infobipov potpredsjednik za produkte, Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI, Ana Sović Kržić, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza te Dalia Kager, učiteljica u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i mentorica jednog od pobjedničkih timova. Matej Sušilović iz Infobipa, Damir Sabol iz Photomatha i Tomislav Haus iz Gideon Brothersa učenicima su ispričali kako njihove tvrtke koriste umjetnu inteligenciju za razvijanje proizvoda na svjetskoj razini.

Cilj STEMI-ja i Infobipa kroz projekt Škola budućnosti je osnažiti vezu između IT sektora i obrazovanja, postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i potaknuti ih na inovativnost i poduzetništvo.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi