Inženjer iz Tesle, Applea i Aston Martina postao šef tehnologije u Rimac Automobilima

Chris Porritt je nakon više od tri desetljeća duge karijere u autoindustriji došao na poziciju CTO-a gdje će nadgledati razvoj modela C_Two i budućih električnih superautomobila

Sandro Vrbanus četvrtak, 23. srpnja 2020. u 16:53

Iz Rimac Automobila danas je objavljeno kako će njihov novi šef tehnologije (CTO) postati Chris Porritt. Na toj će poziciji odgovarati izravno generalnom direktoru, Mati Rimcu.

Porritt iza sebe ima više od trideset godina dugu karijeru inženjera u autoindustriji, tijekom koje je nadgledao razvoj mnogih naprednih, pa i električnih superautomobila. 16 je godina proveo u Aston Martinu, gdje je među ostalim bio glavni inženjer na razvoju ručno izrađivanih hiperautomobila ograničene serije One-77 te V12 Vantage Zagato. 2013. godine preselio je u Kaliforniju i postao potpredsjednik Tesle zadužen za inženjerstvo.

Nakon Tesle, jedno je vrijeme radio i u Appleu na njihovom tajnom projektu u sklopu skupine nazvane Special Projects Group, a za koju je bila gotovo pa javna tajna da se bavi razvojem nekog budućeg Appleovog automobila i/ili s njime povezanih tehnoloških rješenja. Izravno iz Applea prešao je u Rimac Automobile.

 

I can’t express my excitement enough to have Chris on board. After being a leader in Tesla, Apple and Aston Martin, he...

Posted by Mate Rimac on Thursday, July 23, 2020

Novi Chief Technology Officer Rimac Automobila izjavio je: "Prilika pridružiti se Rimac Automobilima je san svakog inženjera. Budući da je gotovo svaka komponenta dizajnirana i izrađena unutar kompanije, to nam daje slobodu da stvaramo nešto što je potpuno drugačije od svega drugoga što je do sada stvoreno u svijetu hiperautomobila. Rimac je savršeno mjesto na kojem ću moći iskoristiti svoje iskustvo u inženjerstvu superuatomobila iz Aston Martina te iskustvo u električnim vozilima koje sam stekao u Kaliforniji."