Bird Buddy pametna hranilica može fotografirati i identificirati 350 različitih vrsta ptica

Pametna hranilica za kolibriće pokretana je umjetnom inteligencijom te pomoću kamere i mobilne aplikacije daje novi pogled na živote ptica koje se nalaze u vašem dvorištu, na terasi ili balkonu

Tomislav Stanković petak, 6. siječnja 2023. u 06:00

Za razliku od standardnih hranilica Bird Buddy Smart Hummingbird Feeder uključuje kameru aktiviranu senzorom pokreta koja će snimati slike i videozapise kada se ptica pojavi.

Standardni model hranilice nema modul umjetne inteligencije kojega je inače moguće posebno kupiti, kao i kameru, senzor pokreta te solarni krov.

Osim toga putem Bird Buddy mobilne aplikacije senzor pokreta će dojaviti kada se pojavio krilati posjetitelj, a upotrebnom umjetne inteligencije može identificirati do 350 različitih vrsta kolibrića.

U aplikaciji korisnici mogu kreirati svoju kolekciju ptica, pratiti posjete ptica tijekom vremena, učiti o njihovim navikama i dijeliti fotografije ptica.

Predstavili su i web stranicu na kojoj i oni koji nemaju njihovu hranilicu mogu uživo pratiti posjete ptica u stvarnom vremenu.

Hranilica bi trebala biti napravljena od materijala koji se mogu reciklirati te istovremeno spriječiti pojavu plijesni.

📷 Image: live.mybirdbuddy.com/
Image: live.mybirdbuddy.com/

Cijene ove hranilice za kolibriće još nije poznata, a navodno bi se na tržištu trebala pojaviti kasnije ove godine, prenosi TechCrunch.