Google Home najavljuje veliki redizajn za jednostavnije upravljanje pametnim uređajima

Kako je aplikacija Google Home rasla i mijenjala se tijekom godina postala je pretrpana i kao rezultat toga frustrirajuća za korištenje. Ovim se redizajnom to želi promijeniti.

Tomislav Stanković srijeda, 5. listopada 2022. u 12:05
📷 Image: unsplash.com/@benceboros
Image: unsplash.com/@benceboros

Kada je prije gotovo 10 godina kreirana aplikacija Google Home prosječni je korisnik imao manje od tri uređaja dok sada, prema Googleu, prosječno američko kućanstvo ima 25 povezanih uređaja (potrebno zatražiti pristup). Pa iako je danas sve više uređaja povezano s internetom i dalje ostaje izazov kako ih sve postaviti i kontolirati. Pogotovo u slučajevima kada svaki uređaj koristi posebnu aplikaciju.

Redizajn je zadržao jednostavan i minimalistički izgled korisničkog sučelja, ali opcija i dalje ne nedostaje. One su sada logičnije postavljene i omogućavaju korisnicima potpunu kontrolu nad svim spojenim uređajima.

Korisnici koji nemaju neke od pametnih uređaja npr. pametnu rasvjetu neće više morati zaobilaziti elemente sučelja s postavkama vezanim uz te uređaje nego će imati mogućnost složiti sučelje tako da fokus bude na onome što imaju i čime žele upravljati.

📷 Image: Google
Image: Google

Personalizacija će biti moguće putem kartice Favoriti putem koje jedan član obitelj može imati brzi pristup sigurnosnoj kameri dok drugi član možda želi na prvom mjestu imati postavke termostata.

Osim toga, uređaji se mogu grupirati u kategorije kao što su npr. rasvjeta, kamere, termostati ili mrežni uređaji.

Fokus ovog ažuriranja je nadolazeća Matter integracija koja nudi potpunu kontrolu nad svim pametnim kućnim uređajima na jednom mjestu.

Više o ostalim funkcionalnostima, automatizaciji i prilagodbama možete doznati u objavi.

"Vjerujemo da će Matter, novi standard za povezivanje pametnog doma, pomoći u rješavanju mnogih izazova. I mislimo da aplikacija Google Home može biti najbolje mjesto za vas da postavite, kontrolirate i automatizirate svoje kompatibilne uređaje. Ne samo za vaše Nest uređaje, već za sve vaše uređaje, uključujući svaki Matter uređaj i više od 80 000 uređaja koji danas rade s Google Homeom."

Ovo ažuriranje će biti objavljeno kasnije ove jeseni na pametnim telefonima, web preglednicima i Wear OS-u. Ako želite isprobati redizajn aplikacije već sada, možete se prijaviti u Public Preview program putem poveznice, koja će biti aktivna sljedećih tjedana.