Dvije godine nakon prvog stiže i drugi, PowerWatch 2 sat

Nakon PowerWatcha iz 2016. godine Matrix Industries pokrenuo novu crowdfunding kampanju za izradu njegovog nasljednika – PowerWatcha 2 koji će za razliku od originala imati GPS i zaslon u boji

Stjepan Bilić subota, 12. siječnja 2019. u 22:23

Krajem 2016. godine bila je tijeku crowdfunding kampanja kojoj je bio cilj prikupiti novčana sredstva za izradu PowerWatcha, pametnog sata koji se potrebnom energijom za rad napaja preko topline tijela korisnika koji ga nosi. Sada, dvije godine kasnije započela je i kampanja za izradu njegovog nasljednika – PowerWatcha 2 koji će uz ostala unapređenja dobiti i zaslon u boji.

Novi model koji bi se na tržištu trebao naći do lipnja 2019. godine osjetno je napredniji u odnosu na svog prethodnika. Prvo što će svatko zamijetiti je njegov zaslon koji je ovog puta u boji. zahvaljujući tome bit će lakše pratiti podatke o zdravstvenom stanju korisnika. Naime, PowerWatch 2 dobio je senzor otkucaja srca kojeg njegov prethodnik nije imao.

Novi model je stoga i malčice veći – promjer je povećan s 46 na 47 milimetara, a debljina s 15 na 16 milimetara. Budući da se u unutrašnjosti kućišta sada nalaze i neke tehnologije kojih u prijašnjem modelu nije bilo i težina je veća – između 60 i 70 grama.

Tvrtki Matrix Industries koja stoji iza ovog pametnog sata pošlo je za rukom povećati i vodootpornost sata pa sada možete bez problema zaroniti i do 200 metara dubine (što se sata tiče). i ovog puta podržane su obje najpopularnije platforme – Android i iOS pa će se i PowerWatch 2 bez problema moći upariti s pametnim telefonima kako bi se mogla zabilježiti prijeđena ruta, broj potrošenih kalorija i druge informacije.

PowerWatch 2 dobio je, odnosno dobit će kad izađe iz prototipne faze i podršku za GPS. PowerWatch 2 do sada je prikupio 1.002% više od traženog iznosa. Za njegov razvoj Matrix Industries tražio je 100.000 USD, a u trenutku pisanja teksta uspjeli su prikupiti više od milijun američkih dolara. Do kraja kampanje ostalo je još 26 dana tako da će konačni iznos zasigurno biti i veći.

Za vrijeme trajanja kampanje moguće je nabaviti sat po 60% nižoj cijeni, odnosno po cijeni od 199 USD (+ troškovi dostave). Jednom kada kampanja završi i krene službena prodaja za isti sat bit će potrebno izdvojiti 499 USD (+ troškovi dostave).