Galaxy Watch 6 i Watch 6 Classic stižu na tržište kao najbolji Samsungovi pametni satovi do sada

Galaxy Watch 6 zadržao je minimalistički dizajn svoga prethodnika, dok je Samsung s modelom Classic vratio korisnicima nikad prežaljenu rotirajuću lunetu

Matej Markovinović petak, 28. srpnja 2023. u 10:20
Samsung Galaxy Watch 6 Classic.  📷 Foto: Samsung
Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Foto: Samsung

Samsungov drugi ovogodišnji Galaxy Unpacked završio je predstavljanjem nove serije pametnih satova, koju čine dva modela, Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic. Svaki od njih dolazi u dvije veličine i svaka inačica ima eSIM modul i opciju za LTE povezivost. Dobra vijest je i da Classic ima funkciju koju su mnogi korisnici zahtijevali da se vrati - rotirajuću lunetu (bezel).

No, počet ćemo prvo s običnim Watchom 6 koji, iako se to tako izvana ne čini, donosi pojedina poboljšanja u odnosu na svoga prethodnika. Radi se, naime, o minimalistički dizajniranom pametnom satu koji dolazi u 40-milimetarskoj inačici s 1,3-inčnim zaslonom te 44-milimetarskoj verziji s nešto većim zaslonom od 1,5 inča. Dakle, kućišta sata nešto su manja u odnosu na prethodni model, ali su zasloni veći jer su se rubovi oko njih – stanjili.

📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Veličina zaslona jednake su na modelu Watch 6 Classic, iako dolazi u 43 i 47-milimetarskoj inačici. Razlog većih dimenzija upravo je rotirajuća luneta koja je nekada bila jedan od glavnih aduta Samsungovih pametnih satova. Inače, oba modela sata imaju Super AMOLED zaslone u boji s always-on funkcijom te zaštitom od safirnog stakla.

Novi Samsungovi pametni satovi pogonjeni su dvojezgrenim Exynos W930 SoC-om uparenim s 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Galaxy Watch 6 i 6 Classic u manjim dimenzijama dolaze s baterijom od 300 mAh, dok veće inačice imaju bateriju kapaciteta 425 mAh. Oba imaju IP68 certifikat i MIL-STD-810H standard, pa se s njima može roniti do 50 metara

Samsung Galaxy Watch 6 (lijevo) i Samsung Galaxy Watch 6 Classic (desno).
Samsung Galaxy Watch 6 (lijevo) i Samsung Galaxy Watch 6 Classic (desno).

Zahvaljujući novom softveru, senzorima za tjelesnu temperaturu i otkucaje srca, Galaxy Watch 6 i 6 Classic mogu pružati još više informacija o zdravlju korisnika. To uključuje EKG, praćenje otkucaja srca, stresa i sna te mjerenje tlaka i predviđanje mjesečnice. Satovi mogu pratiti i velik broj sportskih aktivnosti, ovisno o željama korisnika, a podržavaju i mnoge third-party aplikacije.

Cijene za Galaxy Watch 6 započinju od 319 eura,  a za Galaxy Watch 6 Classic od 499 eura. Više informacija dostupno je na službenoj Samsungovoj stranici.