LG Display vodeći na tržištu OLED zaslona za pametne satove

U istraživanju IHS Markita ističe se vodeće mjesto tvrtke LG Display na tržištu OLED zaslona za pametne satove, poglavito zbog činjenice da LG Display isporučuje većinu OLED zaslona za Apple Watch

Matija Pavlić srijeda, 11. srpnja 2018. u 06:00

Prema istraživanju IHS Markita, tvrtka LG Display vodeća je tvrtka na tržištu OLED zaslona koji se ugrađuju u moderne pametne satove. Taj uspjeh poglavito može zahvaliti svojem ugovoru s tvrtkom Apple za koju proizvodi OLED zaslone koji se ugrađuju u popularni Apple Watch pametni sat.

Tijekom 2017. godine LG Display i konkurentski Samsung Display isporučili su Appleu 14,75 milijuna OLED zaslona namijenjenih ugradnji u pametne satove, s tim da je LG Display imao udio od 70% u tim isporukama. Prema podacima s tržišta ali i predviđanjima analitičara Apple će nastaviti držati vodeće mjesto na tržištu pametnih satova barem do 2022. godine.

Što se tiče ukupnih isporuka OLED zaslona za pametne satove tijekom 2017. godine kako je već rečeno LG Display je vodeći, s ukupno 10,64 milijuna isporučenih zaslona (udio od 41,4%). Na drugom mjestu nalazi se tvrtka Samsung Display s 8,95 milijuna isporučenih zaslona (udio od 34,8%).

Slijede redom Everdisplay Optronics s isporučenih 4,17 milijuna isporučenih zaslona (udio od 16,2%), AUO s 1,47 milijuna isporučenih zaslona (udio od 5,7%) i BOE s 380 tisuća isporučenih zaslona (udio od 1,5%).

Valja podsjetiti da je situacija što se tiče isporuke OLED zaslona za pametne telefone nešto drukčija, Samsung Display je glavni i dosad ekskluzivni dobavljač OLED zaslona za iPhone X, dok bi se u slučaju budućih iPhonea Apple osim na Samsung Display mogao osloniti i na zaslone LG Displaya.