U pripremi sportski Huawei Watch GT 2e

Za koji dan bit će predstavljena nova serija Huaweijevih flagshipa – P40, a uz nju i sportska inačica pametnog sata, Watch GT 2e

Stjepan Bilić četvrtak, 19. ožujka 2020. u 06:00

Huawei će za koji dan, točnije 26. ožujka 2020. godine predstaviti svoje ovogodišnje flagshipe iz serije P. Podsjetimo riječ je o seriji P40 unutar koje će se uz već predstavljene Lite modele (P40 Lite i P40 Lite E) naći i tri flagshipa – P40, P40 Pro i P40 Pro Premium, o kojima više možete pročitati ovdje.

No sada je stigla i informacija kako že uz nove flagship telefone biti predstavljena i nova inačica pametnog sata Watch GT 2. Novi model dolazi pod nazivom Watch GT 2e i donosi sportski dizajn uz zadržavanje istovjetnih specifikacija.

Prvo što upada u oči su redizajnirane tipke s desne strane kućišta, iste su sada ravnijeg dizajna što bi trebao osigurati manju mogućnost slučajnog zapinjanja. Naime, standardni Watch GT 2 ima izbočene okrugle tipke s kojima je lako zapeti o nešto. Zatim tu je i novi dizajn narukvica koji je sada više prikladan za korisnike koji su orijentirani ka sportu i sličnim aktivnostima.

Po pitanju hardvera nema promjena, Watch GT 2e ima isti 1,39“ AMOLED zaslon (454 x 454 točaka) kao i Watch GT 2. zatim isti HiSilicon Hi1132 čip, istih 16 MB RAM-a i 4 GB interne memorije te istu bateriju kapaciteta 455 mAh. Kako nije bilo promjena vezano uz hardver potrošnja, odnosno autonomija uređaja ostat će ista – do 14 dana s jednim punjenjem.

Sat podržava Android i iOS platforme s tim da Android ne smije biti stariji od inačice 4.4 (KitKat), a iOS stariji od inačice 9.0. Uz klasične značajke poput praćenja sna, brzine otkucaja srca, pedometra i slično, Watch GT 2e donosi i podršku za Bluetooth 5.1 te podršku za GPS i kontrolu putem glasovnih naredbi.

Podsjetimo, Watch GT 2e imat će dimenzije od 53 x 10,8 x 46,8 milimetara te masu od 25 grama. Cijena za sada nije poznata no očekivana je oko 200 eura. Za sada su poznate tri boje kućišta i narukvica – Graphite Black, Volcano Red i Mint Green.