Razer Firefly V2, tanja i svjetlija RGB podloga za miša

Razer je predstavio poboljšano izdanje svoje gamerske podloge za miša Firefly, novi model nosi naziv Firefly V2, tanji je i svjetliji od svog prethodnika

Stjepan Bilić subota, 2. studenog 2019. u 13:15

Razer je sada već pomalo davne 2015. godine predstavio svjetleću podlogu za miša – Firefly. Kako je običaj sa svom svjetlećom periferijom i ova podloga je dobila epitet gamerske. Ovih dana Razer je predstavio i novije, poboljšano, izdanje pod nazivom Firefly V2.

Prema navodima proizvođača novi model je tanji i svjetliji u odnosu na prethodni. Potonje znači kako Chroma RGB osvjetljenje još snažnije svijetli što će posebno doći do izražaja u tamnijim prostorima. Snažniji svjetlosni efekt postignut je tako što je ovog puta osvjetljenja i četvrta strana podloge, dok su kod originalnog modela svijetlile samo tri strane.

Razer Firefly V2 ima ukupno 19 svjetlosnih zona, a potrebnu energiju dobiva preko opletenog USB kabela. Dok je kod originalnog modela priključak za USB kabel bio smješten po sredini gorenjg ruba, ovog puta je pomaknut u lijevu stranu. Firefly V2 dobio je i držač kabela miša, kojeg Firefly nema.

Što se tankoće tiče, Razer navodi kako je podloga debljine svega tri milimetara. Dodajmo još kako je podloga s donje strane gumirana kako bi se spriječilo njezino proklizavanje u tijeku digitalnih okršaja s negativcima i drugim protivnicima.

Ukupne dimenzije podloge su 355 x 255 x 3 milimetara. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena podloge je 59,99 eura, isto onoliko koliko je stajao i originalni Firefly model.