SteelSeries predstavio Aerox 3 i Aerox 3 Wireless ultra lagane gamerske miševe

SteelSeries je predstavio dva nova gamerska miša Aerox 3 i Aerox 3 Wireless, koji se ističu po vrlo maloj težini, RGB osvjetljenju i IP54 certifikaciji

Matija Pavlić petak, 30. listopada 2020. u 06:00

Renomirani proizvođač na području računalne periferije, tvrtka SteelSeries, predstavila je dva nova zanimljiva miša namijenjena gamerima. Aerox 3 i Aerox 3 Wireless miševi na tržištu se ističu po svojoj vrlo maloj težini, odnosno kombiniraju visoke performanse s vrlo kompaktnim i laganim dizajnom.

Aerox 3 Wireless

Aerox 3 Wireless je kako mu i samo ime govori bežični miš koji je optimiziran za brze i nagle pokrete te teži samo 66 grama.

U suradnji s PixArtom ovaj miš je dobio novi TrueMove Air senzor specifično razvijen za uporabu u bežičnim miševima. Njegova razlučivost iznosi 18.000 CPI (counts per inch), akceleracija 40G, a brzina praćenja 400 IPS.

Po uzoru na Rival 3 Wireless i Aerox 3 Wireless koristi Quantum 2.0 bežičnu tehnologiju s dvojnom konekcijom, koja omogućava povezivanje s uređajima putem 2,4 GHz bežičnog USB-a i Bluetootha. Autonomija ovog miša u Bluetoothu modu iznosi 200 sati i više od 80 sati u 2,4 GHz modu.

Zahvaljujući USB-C konekciji moguće je dobiti do 40 sati autonomije nakon samo 15 minuta punjenja miša. Vrijedi spomenuti i IP54 certifikaciju koja nudi zaštitu od utjecaja vode i prašine bez obzira na rupičasti dizajn samog miša. Vizualni dojam dopunit će i ugrađeno RGB osvjetljenje.

U prodaju na globalno tržište stiže 3. studenog s preporučenom cijenom od 99,99 američkih dolara.

Aerox 3

Aerox 3 posuđuje značajke od Aerox 3 Wireless modela kao što su rupičasti dizajn, RGB osvjetljenje, IP54 certifikacija i USB-C konekcija.

Razlika je u senzoru, Aerox 3 koristi TrueMove Core senzor s razlučivošću od 8.500 CPI, akceleracijom od 35G te brzinom praćenja od 300 IPS-a. Kako se radi o žičnom mišu njegova je masa dodatno smanjena na 57 grama.

Aerox 3 na globalno tržište stiže također 3. studenog, s preporučenom cijenom od 59,99 američkih dolara.