Domaća tvrtka Payten preuzela Gastrobit Grc Grupu

Ovom akvizicijom Payten obogaćuje svoj portfelj rješenja i usluga u svim segmentima plaćanja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. u 17:00

Tvrtka Payten kupila je 100-postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Gastrobit Grc Grupa jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki u području platnih rješenja koja prateći razvoj tehnologije i potrebe tržišta uspješno posluje već preko 20 godina razvijajući programe, aplikacije i ERP sustave za ugostiteljstvo, maloprodaju, veleprodaju, proizvodnju te računovodstvo i financije.

Tomislav Copić, član Uprave Gastrobit Grc Grupe, izjavio je: "Ovom akvizicijom stvorena je sinergija koja će zasigurno u vremenima koja dolaze biti dodatna snaga i alat za postizanje još boljih rezultata. Otvorilo nam se mnoštvo novih mogućnosti što će, siguran sam, rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, zadovoljstvom korisnika kao i svih djelatnika i poslovnih partnera."

"Ponosan sam što je Gastrobit Grc Grupa postala članom Payten obitelji. Zajedno ćemo poduzetnicima iz niza uslužnih grana omogućiti pristup i podršku najboljim cjelovitim tehnološkim rješenjima u području plaćanja te im biti pouzdan partner u svakodnevnom poslovanju", istaknuo je Ivan Bušić, član uprave Payten Hrvatska.

Nastavljen niz akvizicija

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, ovako nastavlja širiti svoje poslovanje akvizicijom tvrtki usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih softverskih rješenja u području plaćanja u Europi i šire. 

Tako su se nedavno Paytenu pridružile tvrtke Sonet (koja posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja), Mobven (vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja), Monri (posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizirana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima), Remaris (posluje u Hrvatskoj i BiH te nudi softverska rješenja za vođenje poslovanja i upravljanje blagajnama u području ugostiteljstva) i Bassilichi CEE (tvrtka koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH).

U ožujku prošle godine Payten je postao vlasnik i tvrtke Necomplus, španjolske multinacionalne kompanije koja pored Španjolske posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja.