SteelSeries preuzima proizvođača kontrolera KontrolFreek

Proizvođač računalne i gaming periferije SteelSeries preuzet će američkog proizvođača KontrolFreek, najpoznatijega po analognim prekidačima i kvalitetnim igraćim kontrolerima

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. prosinca 2020. u 16:06

Poznati proizvođač gaming i esports periferije, SteelSeries, danas je objavio preuzimanje američkog proizvođača igraćih kontrolera KontrolFreek.

SteelSeries je osnovan u Kopenhagenu 2001. godine i bio je jedan od prvih proizvođača gaming opreme koji je podržao razvoj eSports scene i turnira. Njihov softver integriran je u mnoge svjetski poznate igre i aplikacije. Ova akvizicija trebala bi, kažu iz SteelSeriesa, osnažiti njihovu marku na tržištu i pripremiti je za sljedeću generaciju konzola. Ovo im je već druga akvizicija u ovoj godini, nakon što im se u travnju pridružila i kompanija koja razvija audio softver, A-Volute.

KontrolFreek je osnivač poznate marke Performance Gaming Gear, koji u ponudi ima igraće kontrolere i druge komponente za PlayStation, Xbox, Nintendo Switch i PC. Ova će se marka, zajedno sa svojim standardima, dobro uklopiti u SteelSeriesovu tržišnu politiku i njihovu ideju izrade "savršenog kontrolera".

KontrolFreek je i pokretač globalne igraće zajednice FreekNation, koja broji preko 4 milijuna igrača diljem svijeta. Njihovi proizvodi za PlayStation, Xbox, Nintendo, i PC dostupni su u više od devet tisuća prodavaonica i u 40 zemalja diljem svijeta. Njihov CEO Ashish Mistry izjavio je kako je riječ o velikom koraku u razvoju kompanije koja će sada, nakon 10 godina razvoja svojih proizvoda, udružiti snage s dvostruko starijim SteelSeriesom i podići obje marke na novu razinu.

Kompanije nisu objavile financijske i druge detalje akvizicije.