ABBYY FineReader PDF – rješenje za zamoran rad s dokumentima

ABBYY FineReader PDF je rješenje koje pomaže oko dugih i zamornih poslova s dokumentima, bilo u uredu, bilo privatno - donosimo nekoliko primjera kako ga iskoristiti

Bug.hr petak, 30. listopada 2020. u 07:00

Jesen označava pojačavanje poslovnih aktivnosti te se prisjećamo koliko nevoljko radimo s dokumentima u uredu. Gomile ugovora za obraditi nas obeshrabruju; računi i ostali dokumenti poslani kao skenovi, fotografije ili kopije zagorčavaju nam život, prepisivanje cjenika, troškovnika i ostalih podataka u tablicama nam oduzima previše vremena.

Postoji rješenje za olakšavanje svih tih i mnoštva drugih zamornih poslova s dokumentima, bilo u uredu, bilo privatno. Kroz nekoliko primjera pokazat ćemo kako ABBYY FineReader PDF pomaže u tome.
 

Rad s papirima otežava rad od kuće

Trenutna situacija nas je naučila da je rad od kuće sigurniji i može uštedjeti puno vremena. Ali nažalost, mnogo tvrtka i dalje ne koristi digitalne dokumente.

Mnogi bitni dokumenti, čak i ako su spremljeni u elektronskom obliku, su i dalje spremljeni u formatu koji ne omogućava udaljenu suradnju. A papirnati ugovor nudi još i manje mogućnosti za udaljeni rad. Stoga su zaposlenici prisiljeni vratiti se u ured s pisačima, ladicama za papir i konferencijskim sobama. Ili…

FineReader PDF omogućava zaposlenicima da rade direktno s PDF datotekama i skenovima, lako kao da se radi s tekstualnim dokumentom. Bez obzira na izvor, veličini ili metodu kreiranja datoteke. Što znači da prelazak na rad od kuće i zajednički rad s dokumentima više nije problem. Tim zaposlenika koji radi bilo gdje u svijetu, može uređivati, uspoređivati, potpisivati i komentirati dokumente, bez obzira na format datoteke u kojem su kreirani ili poslani.
 

Rad s PDF-ovima i ostalim dokumentima

Kad radimo s PDF dokumentima, često moramo manipulirati stranicama i dokumentima: spajati više dokumenata raznih formata u jedan PDF ili obrnuto, podijeliti dugi dokument u nekoliko manjih dijelova, dodati stranicu ili dvije iz nekog drugog dokumenta, obrisati stranice, izmijeniti redoslijed stranica, rotirati, izrezivati stranice ili iz odabranih stranica kreirati. ABBYY FineReader PDF čini sve te operacije jednostavnim i intuitivnim.

Također je lako uređivati (čak i skenirane) PDF-ove na razini odlomka, kreirati interaktivne PDF forme koje se mogu ispunjavati (vrlo korisno i za slanje učenicima za ispunjavanje), pretraživati sve vrste PDF dokumenata (opet čak i skenirane i slikovne PDF dokumente), komentirati i surađivati s kolegama na PDF dokumentima, označavati dijelove, dodavati tekstove, brisati dijelove, uklanjati povjerljive informacije, zaštititi dokumente lozinkom i potpisati digitalnim potpisom.

ABBYY FineReader PDF sadrži vlastitu OCR tehnologiju koja omogućava točnu pretvorbu skenova, PDF-ova i digitalnih fotografija dokumenata u elektronske formate koji se mogu uređivati i pretraživati (Word, Excel, OpenOffice format, PDF…) s naprednim mogućnostima za ručno uređivanje prepoznavanja prije same pretvorbe. ABBYY OCR tehnologija omogućava zadržavanje izgleda i strukture originala za lako daljnje uređivanje.

Uz alat Hot Folder (samo u verziji Corporate) možete kreirati automatske rutine pretvorbe vaših dokumenata u formate koji se mogu dalje uređivati ili kreirati servis za arhiviranje vaših dokumenata u format za dugotrajno čuvanje (PDF/A) uz mogućnost pretraživanja.

Napredni alat Compare Documents (samo u verziji Corporate) omogućava uspoređivanje verzija jednog dokumenta u raznim formatima pomoću spomenute OCR tehnologije, što omogućava da brzo i točno utvrdite razlike u tekstu. To može biti osobito korisno kod usporedbe potpisanih ugovora s originalom ili utvrđivanja da li su urađene sve izmjene na dokumentima koje ste zatražili.
 

Verzije

​ ABBYY FineReader PDF dolazi u dvije desktop verzije – Standard i Corporate. Corporate inačica ima napredne funkcionalnosti u odnosu na verziju Standard – spomenute alate Hot Folder (obrada do 5.000 stranica mjesečno po licenci na do 2 procesorske jezgre) i Compare Documents i mogućnost kreiranja vlastitih automatiziranih zadataka za rutinske operacije.

Osim navedenih verzija postoji i robusno serversko rješenje ABBYY FineReader Server za automatiziranu pretvorbu dokumenata s naprednim funkcionalnostima (mogućnost dodavanja meta podataka, odjeljivanja dokumenata, ubrzanje obrade s više procesorske snage, napredno imenovanje…) i s mogućnošću integracije s drugim sustavim i aplikacijama, kao što su DMS, ECM, ERP…
 

Dodatne informacije i probna verzija

Dodatne informacije i probnu verziju programa možete zatražiti od distributera Digital Media d.o.o. preko emaila: info@digitalmedia.hr, telefona: 040 343 710 ili weba: www.digitalmedia.hr.

Do kraja godine je posebna akcijska ponuda za prelazak s drugih PDF rješenja koje ste dosad koristili na ABBYY FineReader PDF.