vFlat Scan - mobilni skener optimiziran za brzo skeniranje knjiga, časopisa ili dokumenata

Mobilni skeneri već odavna nisu ništa novo, a ovo je još jedno takvo rješenje, no koje je zapravo posebno optimizirano za skeniranje u slijedu. Ukratko, ova je aplikacija prilagođena za vrlo jednostavno skeniranje knjiga i časopisa i snimanje u PDF…

Matija Gračanin srijeda, 14. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv vFlat Scan
Namjena Mobilni skener prilagođen skeniranju knjiga i časopisa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,36 eur mj ili 34 eur godišnje (Premium)

Aplikacija koje iskorištavaju sve kvalitetnije kamere ugrađene u pametne telefone da bi ih pretvorili u sposobne ručne mobilne skenere ima mnogo, no malo koja je posebno prilagođena za zbilja jednostavno skeniranje knjiga i časopisa kao što je upravo vFlat Scan.

Naime, omogućava relativno brzo skeniranje u slijedu, stranicu po stranicu, pri čemu nudi i automatsko detektiranje rubova stranica, korekcije kako bi skenirane stranice izgledale čim kvalitetnije, a čak je u stanju automatski ukloniti i prste koji su obično vidljivi kako drže stranicu koja se skenira (ta je značajka još u beti).

Osim toga, tu je i mogućnost skeniranja jedne stranice i duplerice, te opcija da aplikacija automatski prepozna što bi trebalo skenirati. Jednom skenirane stranice moguće je snimiti kao dokument u PDF-u, a podržano je i prepoznavanje tiskanoga teksta (OCR). Uz skeniranje kamerom, moguće je uvesti i slike dostupne na unutarnjoj memoriji telefona pa onda od njih napraviti PDF ili izvući tekst.

Podržano je i prevođenje teksta, slanje dokumenata na računalo kroz generiranu poveznicu te još niz drugih manjih ili većih mogućnosti. Besplatna inačica je limitirana na stvaranje PDF-ova do deset stranica mjesečno, a tu su i brojna druga ograničenja koja se mogu ukloniti plaćanjem mjesečne pretplate od 4,36 eura ili godišnje koja stoji 34 eura.