Novi imagePRESS C10010VP dobio FOGRA akreditaciju najvišeg standarda „A“

Canon imagePRESS C10010VP dobio je prestižni Fogra certifikat koji se dodjeljuje digitalnim tiskarskim strojevima na temelju raznih kriterija - precizna reprodukcija boja, dosljednost između više prolaza i sl.

Bug.hr ponedjeljak, 21. prosinca 2020. u 07:00

Fogra je međunarodno priznat nezavisni institut za djelatnosti dizajna i tiska koji certificira tehnologiju u vezi s preciznošću boja. Ponuđen je objektivni test za standarde kvalitete u branši i on omogućuje dobavljačima i davateljima usluga tiska procjenu sposobnosti svih digitalnih tiskarskih strojeva koji se strogo testiraju u kontroliranom okruženju.

Fogrina procjena i akreditacija omogućuje uspoređivanje digitalnih tiskarskih strojeva prema raznim kriterijima kao što su precizna reprodukcija boja i dosljednost između više prolaza. To je važno znajući da se u nedavnom ispitivanju u regiji EMEA koje je naručio Canon (Insight 2020 – Creating Customer Value (Stvaranje vrijednosti za kupce)) pokazalo da čak 79 % kupaca usluga tiska daje kvaliteti vrlo visok prioritet.

Fogra certifikat za Canon imagePRESS

Novi uređaj imagePRESS C10010VP, koji je Canon predstavio 1. rujna ove godine, najnoviji je model u liniji imagePRESS koji je dobio certifikat Fogra PSD (Process Standard Digital) i time se uskladio sa standardom Fogra51. To znači da su svi aktualni modeli imagePRESS dobili Fogrinu akreditaciju najveće moguće kvalitete ispisa – razreda A, i to u svim kombinacijama papira i kontrolera uređaja.

Tako davatelji usluga tiska mogu znati da kupujući uređaj imagePRESS mogu sami dobiti Fogrinu akreditaciju, a ona može predstavljati važnu konkurentsku prednost u osvajanju novih poslova i zadržavanju kupaca.

Da biste saznali više o Fogrinoj akreditaciji i kako ona može pomoći vašem poslovanju ako ste interni davatelj usluga tiska u svojoj tvrtci, komercijalni davatelj usluga tiska, agencija za dizajn, član kreativnog odjela ili ste odgovorni za kupnju tiskarskih proizvoda i usluga – obratite se svom lokalnom Canonovom timu koji će vas rado dodatno informirati i usmjeriti.