Panasonic najavljuje svoju perjanicu među OLED televizorima – model MZ2000

Panasonicov pionirski novi dizajn otvara novu eru OLED izražaja, a sastoji se od vrhunskog OLED panela s Micro Lens Arrayom i prilagođene konfiguracije višeslojnog upravljanja toplinom. Nove značajke za igrače uključuju kompatibilnost s NVIDIA G-Syncom

Panasonic Hrvatska ponedjeljak, 9. siječnja 2023. u 09:25

Panasonic je na CES-u najavio svoj novi vodeći OLED TV za 2023., MZ2000, koji će biti dostupan u veličinama od 55, 65 i 77 inča.

Uz svoje holivudsko ugađanje i vrhunsku točnost boja, Panasonic OLED televizori već su dugo hvaljeni kao najbolji izbor za filmove, TV emisije i igranje. Sada najnoviji vodeći Panasonicov model dolazi s najsuvremenijim novim panelom i izvanrednim sustavom upravljanja toplinom, zajedno s nizom vlasničkih poboljšanja obrade slike, igranja i zvuka. Rezultat je Panasonicova najbolja i najsvjetlija slika – što MZ2000 čini televizorom koji morate imati za 2023. godinu.

Panasonicova najbolja HDR slika do sada

Kada je riječ o pružanju savršene HDR slike, svjetlina je sve – a MZ2000 uvodi potpuno novu eru u mogućnostima OLED izražaja i svjetline.

MZ2000 koristi Panasonicov novi prilagođeni modul, nazvan "Master OLED Ultimate", koji koristi vrhunski panel s Micro Lens Arrayom, u kombinaciji s novom višeslojnom konfiguracijom upravljanja toplinom koju su razvili Panasonicovi inženjeri. Rezultat je značajno povećanje svjetline, s povećanjem vršne svjetline od približno 150%, a prosječna svjetlina također je poboljšana u usporedbi s prošlogodišnjim modelima. Kombinacija novog modula s Panasonicovim HCX Pro AI procesorom osigurava da je svaki detalj jasan, s realističnim istaknutim dijelovima i zapanjujućom preciznošću boja.

Također, kao i kod prethodnih modela, MZ2000 podržava širok raspon HDR formata, uključujući Dolby Vision IQ™, HDR10+ Adaptive i HLG Photo, format fotografije koji fotografije donosi u svijet HDR-a.

Gledanje u kvaliteti kina

Novi MZ2000 OLED predstavlja kombinaciju potpuno novog panela i modula, s Panasonicovom tehničkom preciznošću koju su omogućili japansko znanje i iskustvo i inženjering, spojeni s vještinom podešavanja boja Stefana Sonnenfelda.

Stefan Sonnenfeld, osnivač i izvršni direktor tvrtke Company 3, pouzdani je suradnik nekih od najboljih svjetskih filmaša. Sonnenfeld je među nekolicinom vodećih umjetnika koji su zagovarali moć ocjenjivanja boja za pričanje priča i prenošenje emocija.

Streaming bez trzanja

Osim što optimizira sliku na temelju okoline, MZ2000 također poboljšava iskustvo streaminga za većinu izvora.

Važno za streaming sadržaj koji može varirati od HD-a i više, algoritam Streaming 4K Remaster identificira razlučivost i analizira teksture po području kako bi se isporučile detaljnije, čistije slike kroz prilagodljivu naprednu obradu. Rezultat je oštriji i prirodniji sadržaj sa streaminga.

Nevjerojatni doživljaji igranja

Igrači su se tradicionalno okretali monitorima kako bi izvukli najviše iz najnovijih konzola i osobnih računala koja nude napredne tehnologije renderiranja i superbrzo vrijeme učitavanja.

Međutim, sve se to sada može postići s novim MZ2000. Uz podršku za ključne značajke specifikacije HDMI 2.1, punu 4K rezoluciju, brzinu osvježavanja do 120 Hz, ultranisku latenciju i kašnjenje unosa, VRR i AMD Freesync Premium, MZ2000 je savršeno rješenje za igrače.

MZ2000 je također kompatibilan s tehnologijom NVIDIA G-SYNC. Kada je spojen na sustav koji koristi NVIDIA RTX grafičku karticu, automatski optimizira ulazno kašnjenje i postavke VRR-a za sesije igranja bez kidanja i zastajkivanja, na TV-u koji je potvrđen i sada priznat od NVIDIA-e.

Kako bi osigurao da svaki naslov izgleda najbolje, novi True Game Mode donosi sve značajke preciznosti boja dostupne za filmove u svijet igara, dok poboljšani HDR Tone Mapping donosi izvorno orijentirani izraz s uređaja za igranje. Uz to, True Game Mode se može kalibrirati i prikazuje Calman Calibrated logo nakon podešavanja pomoću Calman® Color kalibracijskog softvera Portrait Displays – de facto standarda u svijetu stvaranja, distribucije i reprodukcije sadržaja. To znači da True Game Mode reproducira igre onako kako su zamislili njihovi kreatori. U međuvremenu, Dolby Vision® otključava najprirodnije vizualne elemente koje svaka igra nudi.

Naravno, u stvaranju izvrsnog iskustva igranja potrebno je više od pružanja savršene slike. Novododani načini zvuka za igranje omogućuju korisnicima da se potpuno izgube u igri, dodajući nove slojeve intenziteta, napetosti i stvarnosti prilagođene bilo kojem naslovu koji igraju.

Dostupan za postavljanje na nadograđenoj kontrolnoj ploči za igre (Game Control Board) modela MZ2000, način zvuka RPG dizajniran je kako bi se korisnici osjećali kao da su uronjeni u virtualni svijet igre, dok način FPS pruža točan zvuk lokaciju, omogućujući korisnicima da čuju suptilne zvukove kao što su koraci za taktičku prednost.

Vrhunski zvuk

Za 2023. algoritam Bass Booster je nadograđen. Kada se odabere iz izbornika, isporučuje dubok bas s brzim odzivom, što znači da korisnici mogu uživati u istinski dinamičnom zvuku kroz Panasonicov 360° Soundscape sve-u-jednom TV audio paket. Podešene od strane Technicsa, višestruke ugrađene zvučne jedinice usmjerene prema gore, bočno i prednje proizvode proizvode potpuno imerzivnu prostornu zvučnu kulisu s Dolby Atmos® koji oživljava filmove i igre.

Protežući se cijelom dužinom TV-a iza rešetke prednjeg zvučnika, niz zvučnika omogućuje širu, precizniju zvučnu kulisu, kao i mogućnost podešavanja relativne glasnoće zvuka u različitim dijelovima prostorije.