Snimajte dragocjene uspomene u pokretu uz Canon EOS R100 i RF 28mm F2.8 STM

Canonov najnoviji fotoaparat sustava EOS R bez zrcala dizajniran je za jednostavno snimanje posebnih trenutaka u izvanrednoj kvaliteti i dovoljno je malen za sudjelovanje u svakoj obiteljskoj avanturi. Canon također pokazuje svoju predanost proširenju naprednog asortimana RF objektiva fiksne žarišne duljine lansiranjem modela RF 28mm F2.8 STM – najmanjeg i najlakšeg RF objektiva do sada.

Canon Hrvatska srijeda, 24. svibnja 2023. u 14:52

Canon Europe danas najavljuje lansiranje modela EOS R100, prilagođenog onima koji žele sačuvati kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima, savršenog za snimanje posebnih prigoda i trajnih uspomena. Uz 24,1 MP, APS-C senzor i Dual Pixel CMOS AF u kompaktnom i laganom kućištu, EOS R100 nudi zapanjujuću kvalitetu slike bez napora, što je savršeno za snimanje u pokretu. Zajedno s lansiranjem fotoaparata predstavljamo i RF 28 mm F2.8 STM, Canonov najmanji i najlakši objektiv iz asortimana RF, kao i OC-E4A, novi kabel za priključke izvan fotoaparata za Canonov višenamjenski priključak.

Zabilježite trenutak

EOS R100 ima APS-C senzor od 24,1 MP koji je nekoliko puta veći od onog koji se nalazi u najboljim modelima pametnih telefona i pruža primjetan napredak u kvaliteti slike i videozapisa. To ne samo da pruža besprijekorne boje i nevjerojatne detalje, već i korisnicima daje mogućnost snimanja pri slabom osvjetljenju te postizanje lijepe autentične zamućenosti (bokeh), gdje je pozadina glatko omekšana, omogućujući isticanje objekta.

Uz inteligentno automatsko izoštravanje asortimana EOS R, model EOS R100 ima Dual Pixel CMOS AF s brzim i preciznim prepoznavanjem objekta, funkciju praćenja očiju ljudi pri uporabi tražila ili LCD zaslona, prati akciju i fokusira se na ono što je doista važno. Pružajući kontinuirano snimanje do 6,5 fps uz One Shot AF i 3,5 fps uz kontinuirano automatsko izoštravanje, EOS R100 će vam pomoći da snimite posebno bitne trenutke.

EOS R100 nudi poboljšane značajke videozapisa u usporedbi s pametnim telefonom ili DSLR-om, pružajući videozapise kvalitete 4K 25p i donoseći prednosti sustava EOS R ovom fotoaparatu početne razine, jednostavnom za uporabu. Sposoban je i za snimanje Full HD videozapisa pri 60 fps i 120 fps pri razlučivosti 720p, idealno za fluidne usporene videozapise, što je posebno korisno za kreativnu obradu sadržaja s odmora. Pouzdani Dual Pixel CMOS AF omogućava i prepoznavanje lica i praćenje očiju pri snimanju u Full HD razlučivosti.

Oslobodite svoj potencijal

Model EOS R100, izrađen imajući u vidu lakšu prenosivost i težak samo 356 g, manji je i lakši od tradicionalnog DSLR fotoaparata pa je savršen za one koji žele snimati u pokretu. Njegovo udobno hvatište, elektroničko tražilo, intuitivne kontrole i vođeno korisničko sučelje korisnicima pružaju alate za fotografiranje obitelji, a da ne moraju biti profesionalci. To podržava i značajka kreativne pomoći (Creative Assist), koja olakšava podešavanje zamućenja pozadine, svjetline, kontrasta i balansa boja.

Korisnici također imaju mogućnost eksperimentirati s nizom svestranih dodataka, kao što su inovativni RF objektivi, mikrofoni i Speedlite bljeskalice, što kreativne mogućnosti čini beskrajnima. Kompatibilnost s RF i RF-S objektivima tvrtke Canon posebno znači da korisnici mogu proširiti svoj doseg i postati kreativni uz brze otvore blende.

Jednostavno povezivanje i dijeljenje

Wi-Fi® i stalno uključena Bluetooth® veza omogućuju korisnicima nesmetan prijenos fotografija i videozapisa na pametni telefon s pomoću aplikacije Canon Camera Connect za trenutno dijeljenje. Aplikacija također omogućuje korisnicima daljinsko upravljanje fotoaparatom, dok Bluetooth veza omogućuje jednostavno upravljanje s pomoću daljinskog upravljača BR-E1 ili pametnog telefona, što je savršeno za grupne fotografije i videozapise.

Predstavljamo Canonov najmanji i najlakši RF objektiv fiksne žarišne duljine

RF 28mm F2.8 STM iznimno je kompaktan i lagan RF plosnati objektiv fiksne žarišne duljine i punog kadra. Pažljivo je osmišljen kao savršena kombinacija za fotoaparate poput nedavno predstavljenog modela EOS R8. Može lako stati u bilo koju torbu s opremom ili se upotrebljavati umjesto poklopca fotoaparata, idealan za putovanja i ulične fotografe u pokretu.

Njegova svestrana žarišna duljina od 28 mm i brzi maksimalni otvor blende F2,8 čine ga prikladnim za razne scenarije snimanja. Brzi otvor blende omogućuje snimanje pri slabom osvjetljenju i postiže malu dubinsku oštrinu za zamućene pozadine radi isticanja objekta. RF 28mm F2.8 STM ima kombinirani regulacijski prsten i prsten za izoštravanje, što korisnicima omogućuje jednostavno podešavanje postavki i brzo prebacivanje na ručno izoštravanje ako je potrebno. Štoviše, STM motor također omogućuje tiho automatsko izoštravanje i glatke prijelaze između objekata.

Canonova kombinacija fotoaparata iz sustava EOS R i RF objektiva omogućuje primjenu raznih mogućnosti korekcije za pomoć početnicima fotografima i videografima, nudeći bolju kvalitetu slike i omogućujući kompaktniji dizajn objektiva. Učinkovit razmještaj triju visokopreciznih plastičnih oblikovanih asferičnih elemenata postiže izvrsnu sposobnost renderiranja i kompaktnost, a istovremeno se broj elemenata zadržava na minimumu.

Kao super kompaktna, lagana i pristupačna opcija, RF 28mm F2.8 STM proširuje izbor Canonovih naprednih objektiva fiksne žarišne duljine za korisnike sustava EOS R, među koje spadaju i:

 • RF 16mm F2.8 STM
 • RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
 • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
 • RF 50mm F1.8 STM
 • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Dodatna fleksibilnost uz Canonov novi OC-E4A

OC-E4A novi je Canonov kabel za višenamjensku priključnicu, koji podržava nekoliko fotoaparata iz sustava EOS R i omogućuje postavljanje novog naprednog asortimana dodatne opreme neovisno o priključnici. Omogućuje uporabu višenamjenskog pribora kao što su Speedlite bljeskalice odvojeno od fotoaparata za pravilno osvjetljenje pri vertikalnom snimanju kako bi se spriječile sjene i smanjilo efekt crvenih očiju. OC-E4A može osigurati i napajanje uređaja kao što su mikrofoni te je osmišljen kako bi omogućio uporabu s objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE.

Ključne značajke modela EOS R100:

 • APS-C senzor od 24,1 MP
 • Dual Pixel CMOS AF s prepoznavanjem objekta
 • 4K videozapis (izrezan, 25p)
 • Full HD 60 fps i 120 fps 720p
 • Elektroničko tražilo
 • Kompaktan i lagan

Ključne značajke objektiva RF 28mm F2.8 STM:

 • Tanak i lagan
 • Pristupačan širokokutni objektiv fiksne žarišne duljine
 • Svestrana žarišna duljina od 28 mm
 • Velik maksimalni otvor blende od f/2,8
 • Optička kvaliteta i pametne korekcije