Tradicionalna industrija osiguranja postala magnet za IT stručnjake

Croatia osiguranje kontinuirano radi na razvoju svog tima, osobito u Sektoru za informacijske tehnologije. Trenutno zapošljavaju stručnjake na pozicijama sistem, software i DevOps inženjera te poslovne analitičare.

Croatia osiguranje srijeda, 3. ožujka 2021. u 06:00

Svima je poznata priča o tome kako će IT industrija u budućnosti rasti, no manje je poznata činjenica da se neke industrije, do sada smatrane tradicionalnima, ubrzano okreću digitalizaciji i transformaciji poslovanja. Lider u tom području kod nas je Croatia osiguranje, kompanija s više od 130 godina tradicije, koja je na vrijeme prepoznala što budućnost nosi i kamo želi ići.

Čekanje u redu s gomilom papira stvar je prošlosti, rješavanje stvari sad i odmah je must, a mobitel jedini šalter na koji moramo doći, bez čekanja naravno. Da bi u tome uspjeli, u Croatiji su na vrijeme posložili stvari i odlučili ići digitalno. Naravno, i dalje je prodajna sila Croatije na terenu, bez premca u usluzi za klijenta, no i njima poslovni život olakšava i ubrzava digitalna transformacija kojom CO unaprjeđuje svoje poslovanje.

Okupili su neke od najboljih ljudi iz IT industrije, a u suradnji s FER-om na InsurTech studiju sami educiraju buduće eksperte u tom području. Od DevOps i sistemskih inženjera preko poslovnih analitičara i softverskih inženjera do inženjera za poslovnu inteligenciju i podatkovnu znanost, svima je zajedničko da svoja znanja, karijere i budućnost grade u agilnim i krosfunkcionalnim timovima u Croatiji. Zašto? Zato jer je dobro biti u Croatiji. Ne samo zbog uvjeta rada, niza posebnih pogodnosti, bonusa i stimulacija, stalnih edukacija i razvojnih programa, već i zbog prilike da budu dio tima koji predvodi digitalne trendove i transformira industriju osiguranja.

A koji su to poslovi budućnosti koji u Croatiji postoje već danas, što i kako rade stručnjaci koji pomiču granice industrije osiguranja, pogledajte u videu.

Da riječi potvrđuju djela najbolje pokazuje ulaganje u nove tehnologije te preko 200 milijuna kuna usmjerenih u projekte transformacije i digitalizacije poslovanja. Dovoljno je reći da su prvi u Hrvatskoj osmislili 100 posto digitalno osiguranje LAQO, ali tu njihova priča ne prestaje i imaju snažnu ambiciju pokretati trendove te razvijati cjelokupnu industriju.

Croatia kontinuirano radi na razvoju svog tima, osobito u Sektoru za informacijske tehnologije. Trenutno se zapošljavaju stručnjaci na pozicijama sistem, software i DevOps inženjera te poslovni analitičari.

A da je ovo pametan put za razvoj karijere uvjerite se posjetom na pametnekarijere.hr. Prijavite se i iz prve ruke saznajte zašto je dobro biti u Croatiji.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi