SteelSeries QcK Prism Cloth - Podloga sa žicom i driverom

SteelSeriesove podloge za miša QcK zacijelo ne treba posebno predstavljati, jer se ubrajaju među najpoznatije i najbolje na tržištu

Davor Šuštić petak, 11. ožujka 2022. u 06:00
 SPECIFIKACIJE
Veličine Medium (320x270 mm), XL (900x300 mm), 3XL (1.220x590 mm), 4XL (1.220x762 mm), 5XL (1.600x800 mm)
Debljina 4 mm
Površina Platno
Baza Celularna guma
Dojam Nišni proizvod, koji možete voljeti ili prezirati – sredine nema

Unutar linije QcK nalazi se nekoliko modela Prism Cloth, specifičnih po tome što su okruženi svjetlećom trakom. Svjetleća traka cjevastog je oblika, i za platneni dio podloge fiksirana je pomoću najlonskih "šavova".

QcK Prism Cloth dostupan je u pet veličina – Medium (320x270 mm), XL (900x300 mm), 3XL (1.220x590 mm), 4XL (1.220x762 mm) i 5XL (1.600x800 mm), a svi modeli, osim najmanjeg, predviđeni su za postavljanje tipkovnice i miša. Naravno, na varijante 4XL i 5XL stat će vam i monitor i sve drugo što vam se nalazi na radnoj površini.

Svjetleća traka za platneni je dio podloge fiksirana pomoću najlonskih "šavova"
Svjetleća traka za platneni je dio podloge fiksirana pomoću najlonskih "šavova"

Kod svih navedenih izvedbi podloge svjetlosna traka podijeljena je na dvije nezavisno upravljive svjetlosne zone. Zonama možemo dodijeliti statičnu boju, kao i efekte pretapanja iz jedne boje u drugu, ili "disanja", uz neprestanu izmjenu boja. Dozvoljeno je i definiranje različitih efekata za zone, što znači da jedna može, primjerice, imati statično osvjetljenje proizvoljne boje, a druga efekt pretapanja. Najzad, tu je opcija odabira brzine pretapanja i "disanja".

Boje i efekti biraju se pomoću softvera SteelSeries GG. Naravno, kako bi on prepoznao podlogu, a i da bi njena rasvjeta uopće radila, potrebno ju je povezati s računalom preko USB-a. Pripadajući USB modul nalazi se na lijevom rubu podloge, gdje ne smeta za njeno korištenje, a hoće li vam smetati činjenica da iz podloge izlazi žica, najbolje ćete znati sami.

Sve veličine QcK Prism Clotha imaju USB modul na lijevoj strani. Dotični je potreban za napajanje LED-ica i konfiguraciju efekata pomoću aplikacije SteelSeries GG
Sve veličine QcK Prism Clotha imaju USB modul na lijevoj strani. Dotični je potreban za napajanje LED-ica i konfiguraciju efekata pomoću aplikacije SteelSeries GG

Ignoriramo li na trenutak rasvjetu, QcK Prism Cloth zadržava sve odlike svoje "analogne" braće, poput rafinirane i vrlo precizne platnene površine, podjednako pogodne za niske i visoke osjetljivosti miševa, te gumirane donje strane, koja onemogućuje nehotično klizanje po stolu.

Kakva je svrha svjetleće podloge za miša? Premda SteelSeries ističe nekoliko potencijalnih beneficija, poput svjetlosnog upozoravanja na propuštene poruke na Discordu i na ispražnjeni spremnik sa streljivom u podržanim igrama, budimo realni – QcK Prism kupit ćete samo u slučaju da ostanete zadivljeni njegovom estetikom. Prije svega, radi se o dodatku kojim će ljubitelji RGB svjetlosnih efekata potencijalno dopuniti svoju okolinu. Za sve ostale je dobri, stari, analogni QcK i dalje siguran (i mnogo povoljniji) izbor.

SteelSeries QcK Prism Cloth

  • Kvalitetna platnena površina
  • Dobro osigurana od klizanja
  • Velik izbor veličina
  • Cijena u odnosu na "obične" modele QcK
  • Cijenili bismo USB passthrough konektor na integriranom USB modulu
Izrada 9
Performanse 10
Isplativost 4
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 320 kn (M), 470 kn (XL), 821 kn (3XL), 980 kn (4XL), 1.200 kn (5XL) Prikaži sve cijene Ustupio: SteelSeries

 

Bug 353 travanj 2022.