IFA 2020 će se ipak održati, ali u drugačijem izdanju

Jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike u svijetu, berlinska IFA, najavljuje kako će ove jeseni tradicionalne izložbe biti, ali ne u obliku na koji smo navikli

Sandro Vrbanus srijeda, 22. travnja 2020. u 19:23

Tradicionalna IFA, jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike u svijetu, u izdanju za 2020. godinu najavljena je prema običaju za jesen, s planiranim datumima održavanja od 4. do 9. rujna. Kako je ove godine velik broj sajmova i sličnih događaja već odgođen ili otkazan zbog pandemije koronavirusa, neizvjesna je bila i budućnost IFA-e, sve dok se organizatori po tom pitanju nisu službeno oglasili.

Berlinske su lokalne vlasti zabranile održavanje svih javnih manifestacija s preko pet tisuća sudionika sve do 24. listopada – što automatski znači da se ni IFA ne bi mogla održati. Prošlogodišnje izdanje ovog sajma, naime, posjetilo je oko 250.000 ljudi. No, organizatori IFA-e kažu kako će se njihova priredba ove godine ipak održati, samo ne onako kako je bilo planirano.

Doskočit će krizi

Već nekoliko tjedana, naime, u suradnji s berlinskim sajmom organizacija GFU koja stoji iza IFA-e, razgovara o mogućnostima i alternativnim konceptima. U planu im je osmisliti događanje koje će biti u skladu s mjerama za suzbijanje širenja zaraze COVID-19, ali i koje će ispuniti svoju svrhu da i dalje bude mjesto gdje će najveći igrači iz svijeta tehnologije predstavljati svoje inovacije, susretati partnere, kupce i medije.

U skorijoj će budućnosti, najavljuju, predstaviti način na koji će ove godine IFA ipak biti održana u planiranom terminu, ali i u regulatornom okviru koji je rezultat borbe s pandemijom. Nesumnjivo je da će to morati biti inovativan novi koncept sajma elektronike, čega su i sami već neko vrijeme svjesni.