Apple Music sada ima više od 60 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu

Appleov servis za streamanje glazbe Apple Music sada ima preko 60 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu, no i dalje je to osjetno manje u odnosu na Spotify koji broji oko 100 milijuna pretplatnika

Matija Pavlić subota, 29. lipnja 2019. u 06:30

Appleov servis za streamanje glazbe Apple Music i dalje je na putu uspjeha. Appleov potpredsjednik odjela za kućne proizvode, Eddy Cue, u intervjuu za francusku internetsku stranicu Numerama potvrdio je kako je Apple Music nedavno prešao granicu od 60 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu.

U samo dvije godine taj je servis udvostručio broj pretplatnika te je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio rast od 10 milijuna pretplatnika. Ipak to još uvijek nije dovoljno kako bi se preteklo  glavnog konkurenta, servis Spotify koji ima oko 100 milijuna pretplatnika, što su podaci za prvi fiskalni kvartal 2019. godine.

Ipak Apple je uspio ostvariti vodstvo na domaćem sjevernoameričkom tržištu gdje je prema podacima iz travnja Apple Music imao 28 milijuna pretplatnika, a Spotify oko 26 milijuna pretplatnika.