Od danas Apple Pay dostupan i uz PBZ Mastercard kartice

Sustav mobilnog plaćanja koji je do sada bilo moguće koristiti s karticom PBZ Visa Inspire proširen je i na Mastercard kartice iste banke

Sandro Vrbanus utorak, 2. lipnja 2020. u 13:04

Privredna banka Zagreb od danas korisnicima svojih Mastercard kartica omogućava korištenje usluge mobilnih plaćanja Apple Pay. Do sada se ovaj sustav putem Appleovih uređaja mogao u Hrvatskoj koristiti tek uz Revolut ili Monese kartice, kao i s PBZ-ovim Visa Inspire karticama.

Korištenje Apple Paya

Apple Pay je vrlo lako postaviti, korištenje u kombinaciji s PBZ-ovim karticama je besplatno, a korisnici će nastaviti ostvarivati i sve dosadašnje pogodnosti koje im nude njihove kreditne i debitne kartice.

Kada se putem usluge Apple Pay koristi kreditna ili debitna kartica, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom, a korisnike je morao dodatno potvrditi sustavom skeniranja otiska prsta (Touch ID) ili pak lica (Face ID).

Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Osim na mobilnim uređajima Apple Pay je moguće koristiti i u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom od 2012. godine na ovamo, sa sustavom macOS Sierra.

"PBZ i dalje snažno nastavlja s aktivnostima proširenja ponude inovativnih proizvoda i usluga prema svojim klijentima. Vrlo smo zadovoljni što danas možemo ponuditi Apple Pay uslugu također i našim korisnicima Mastercard kartica, pružajući im još jedan način plaćanja koji je ne samo siguran, već i vrlo praktičan, što je osobito važno u ovom trenutku povećanog korištenja mobilnih plaćanja", rekao je ovom prilikom Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.