Od sada i PBZ podržava Apple Pay u Hrvatskoj

Osim međunarodnih fintech startupa Monese i Revolut, vlasnici iPhonea u Hrvatskoj od sada mogu mobitelom plaćati i ako su klijenti PBZ-a

Sandro Vrbanus utorak, 6. kolovoza 2019. u 12:10

Nešto više od mjesec dana nakon što je u Hrvatskoj Apple Pay postao službeno dostupan korisnicima Revolut i Monese kartica, Appleovu uslugu mobilnih plaćanja mogu koristiti i klijenti jedne domaće banke – Privredne Banke Zagreb.

PBZ je od danas na raspolaganje stavio ovu mogućnost svojim klijentima koji su korisnici PBZ digitalnog bankarstva i njihove kartice PBZ Visa Inspire, koju je moguće dodati u Wallet na nekom od Apple uređaja. Plaćanje se nakon toga može vršiti putem podržanih iPhone-a, Apple Watch-a i iPada.

Aktiviranje usluge obavlja se isključivo putem mobitela pa, očekivano, za aktiviranje Apple Paya nije potrebno ići u poslovnicu banke. Apple Pay uslugu i virtualizaciju kartice moguće je ugovoriti na dva načina: preko PBZ digitalnog bankarstva ili preko Apple Wallet-a unutar iOS-a.

Iz PBZ-a kažu kako je Apple Pay trenutačno dostupan za Visa Inspire kartice tekućeg računa u kunama, međutim najavljuju kako će u skoroj budućnosti biti omogućeno uključivanje i drugih debitnih i kreditnih PBZ kartica. Za Apple Pay uslugu, poručuju, nema naknade za korištenje, dok su dnevni limiti jednaki kao za povezane kartice.