Apple Pay službeno dostupan i u Hrvatskoj

Mastercard je od danas omogućio svojim hrvatskim korisnicima da njihove kartice dodaju u Apple Wallet, te da plaćaju putem Apple Paya – ako su korisnici Revoluta i sličnih servisa

Sandro Vrbanus srijeda, 26. lipnja 2019. u 10:06

Domaći korisnici iPhonea od danas mogu, sasvim jednostavno i brzo, početi plaćati Apple Payom. Usluga mobilnih digitalnih plaćanja po prvi je puta postala sasvim legalno i bez "trikova" dostupna u Hrvatskoj zahvaljujući Mastercardu, ali i mobilnim bankama Revolutu, Moneseu i N26.

Zbogom novčaniku

Ono što su korisnici Androida u Hrvatskoj mogli do sada, od sada mogu i iPhoenaši – zaboraviti na novčanik i za mobilna plaćanja koristiti isključivo mobitel ili Apple Watch. Pod uvjetom, naravno, da prodajno mjesto na kojem misle potrošiti novac prima beskontaktna plaćanja.

Proces aktiviranja Apple Paya iznimno je jednostavan – unutar (primjerice) Revolut aplikacije potrebno je tek otići u izbornik "Payments" i tamo karticu u par dodira po ekranu dodati u Apple Wallet, i to je to. U digitalnom novčaniku na mobitelu od tog trenutka nalazit će se Revolut Mastercard kartica, a za potvrdu plaćanja trebat će se autorizirati tek FaceID ili TouchID sustavom.

Više o tome što je Revolut, kako ga koristiti i na što obratiti pozornost možete pročitati u opširnom tekstu koji smo nedavno objavili na ovom mjestu.

Poruka iz Mastercarda

Mastercard, u suradnji s partnerima donosi Apple Pay koji predstavlja jednostavan, siguran i privatan način plaćanja te transformira mobilna plaćanja. Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i računalima Mac, korisnici mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama.

"Drago mi je da danas, zajedno s kompanijom Apple i partnerima iz bankarskog sektora, možemo korisnicima Mastercard kartica pružiti inovativnu uslugu Apple Pay. Europa predvodi beskontaktnu evoluciju – više od jedne od dvije transakcije su beskontaktne. Ova metoda plaćanja nudi brzinu i praktičnost te pokazuje entuzijazam europskih potrošača koji žele prigrliti nove tehnologije kao što je Apple Pay. Jednako je važna sigurnost transakcije koju osigurava Mastercardova tehnologija tokenizacije sigurno povezujući mobilni uređaj s platnom karticom", istaknula je Sanja Žigić, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Sigurnost na prvom mjestu

Mastercard Digital Enablement Service (MDES) koristi najnaprednije platne tehnologije – EMV, tokenizaciju i kriptografiju – kako bi osigurala integritet osobnih podataka korisnika kartice. Sigurnost i zaštita osobnih podataka su temelj usluge Apple Pay. Pri korištenju kreditne ili debitne kartice uz Apple Pay, broj kartice se ne pohranjuje na uređaju niti na Apple serverima. Umjesto toga, u sigurnosni element uređaja se pohranjuje jedinstveni kriptirani token ili broj računa uređaja, a svaka se transakcija autorizira jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Uz iPhone i Apple Watch korisnici mogu koristiti Apple Pay i tako plaćati u trgovinama, restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi