Slušanje glazbe u pozadini na YouTube Musicu postaje moguće i bez pretplate

Korisnici YouTube Musica često su uklanjali aplikaciju sa svojih telefona nakon što su vidjeli da je slušanje glazbe u pozadini nemoguće bez pretplate, no to bi se sada moglo promijeniti

Matej Markovinović utorak, 5. listopada 2021. u 15:55

Dobra vijest stiže za one koji koriste uslugu YouTube Music, jer je tvrtka objavila da će konačno omogućiti korisnicima da nastave slušati glazbu u pozadini dok, primjerice, listaju Instagram ili im je zaslon u potpunosti isključen.

Za početak će ta mogućnost prvo biti dostupna samo korisnicima iz Kanade, koji će u pozadini moći slušati sav učitani sadržaj na njihovim računima te standardne prilagođene radijske mikseve koji podržavaju reklame.  

„Ljubitelji glazbe, radujte se! Slušanje glazbe u pozadini dolazi na YouTube Music, a kanadski će korisnici biti prvi koji će uživati u ovoj novoj značajki od 3. studenog“, objavili su iz Google Canade na službenom Twitter računu.

Kako prenosi The Verge, ovo je prvi put da je YouTube Music ponudio ovu značajku, a da nije zahtijevao od korisnika da se pretplate na Premium paket. Podsjetimo, besplatno slušanje glazbe u pozadini odavno nude tvrtkini konkurenti, poput Spotifya, Apple Musica, Tidala, Deezera i ostalih.

Trenutno nije poznato što će besplatno slušanje glazbe u pozadini značiti za pretplatnike YouTube Musica, odnosno hoće li oni dobiti neke nove benifiti, no sudeći po činjenici da značajno „kiksaju“ za svojim suparnicima, pretpostavlja se da tvrtka aktivno radi na tome.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi