Američki vojnici koriste MMO War Thunder za vježbe u vrijeme pandemije

Osim za održavanje utakmica i utrka, igre su se počele koristiti i za malo ozbiljnije stvari, poput treniranja vojnika koji inače upravljaju tenkovima

Mateja Šop nedjelja, 10. svibnja 2020. u 19:00

Otkad je pandemija koronavirusa započela, velik broj ljudi pronašao je zamjenu u online aktivnostima. Od koncerata, do sporta, stvari su se počele odvijati u virtualnim vodama, a u cijeloj priči posebno su počele pomagati igre. Najnovije vijesti korištenja tog oblika zabave za ozbiljnije stvari stižu iz SAD-a i njihove vojske.

Vojnici koji upravljaju tenkovima i članovi su jedinice D Troop, 6th Squadron, 9th Cavalry Regiment, 3rd Armored Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division počeli su svoje dane provoditi u free-to-play MMO-u i simulaciji War Thunder kako bi održali spremnost na razini. Budući da trenutno čekaju nove M1A2 tenkove da dođu, rješenje su pronašli u manevriranju vozila i korištenju točnih procedura unutar igre.

"Tipična sesija započinje s izvještajem vođe sekcije ili voda, nakon čega slijede probe. To također uključuje čitanje iz priručnika za trening. Posade se nakon toga nalaze online i odrađuju trening koji je za taj dan zakazan. Nakon što završe s treningom naprave osvrt akcije i raspravljaju o tome što su naučili i kako mogu napredovati", priopćila je Američka vojska.

Iako War Thunder ima samo vozila iz Drugog svjetskog i Hladnog rata, igra im koristi kao alat za podučavanje svih članova posade (u tenku ih je obično po četiri) i pomaže mlađim vojnicima da razumiju osnove posla koji moraju obavljati. Također, igranjem vojnici dobivaju nove perspektive i širu sliku onoga što inače rade.

War Thunder nije jedina simulacija koji su profesionalci u svojim poljima počeli koristiti. Sportaši i profesionalni vozači koriste sportske i trkaće igre za odrađivanje utakmica i utrka koje brojni gledatelji, u nedostatku pravih sportskih događanja, već neko vrijeme prate. Vjerujemo da će se to nastaviti događati dok se stvari lagano ne počnu vraćati u normalu. Ako želite, možete sami preuzeti i zaigrati War Thunder putem Steama ili na konzolama, a sve detalje o igri možete proučiti ovdje.