Jira Product Discovery, za pomoć pri planiranju proizvoda, u otvorenoj beta verziji

Novi Jira alati, koje je Atlassian predstavio ovaj tjedan, pomažu organizirati projekte, pružaju bolju vidljivost i usklađuju ciljeve isporuke softvera, operacija i proizvodnih timova

Tomislav Stanković petak, 10. veljače 2023. u 06:00
📷 Image: Atlassian
Image: Atlassian

Jira Product Discovery ima za cilj pomoći voditeljima proizvoda pri usklađivanju poslovnih i tehničkih timova oko ideja prije nego se krene s razvojem proizvoda.

Alat je trenutno u otvorenoj beta verziji, a opća dostupnost očekuje se u sljedeća tri mjeseca, prenosi The Verge.

Voditeljica proizvoda u Atlassianu, Megan Cook, je rekla da su otkrili kako se tri četvrtine voditelja proizvoda danas muči s utvrđivanjem stvarne vrijednosti proizvoda za svoje kupce te da mnogi još uvijek primarno koriste alate kao što su proračunske tablice, mentalne bilješke, e-mail i sl., što im u konačnici otežava donošenje odluka jer su faze planiranja, praćenja i razvoja proizvoda na taj način odvojene.

Taj problem Jira Product Discovery želi riješiti. Osim što će na jednom mjestu uključiti sve dionike razvoja proizvoda Jira Product Discovery želi uključiti i korisnike koji će dobiti alate za glasovanje o idejama, razgovor o njima i ocjenjivanje.

Rezultat svega trebala bi biti usklađenija specifikacija s točno određenim prioritetima te čvršća i bolja komunikacija s voditeljima projekata.

Osim toga, na godinu dana tj. do ožujka 2024. će omogućiti i besplatan pristup Jira Work Managementu svim korisnicima Jira Softwarea. Treći se alat tiče proširenih Jira predložaka prema primjerima najbolje prakse kojima su sada dodani predlošci dizajnirani od strane korisnika.