SAP omogućio besplatan pristup nekim svojim uslugama

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, SAP je tvrtkama i pojedincima omogućio slobodan pristup nekim svojim softverskim rješenjima

Sandro Vrbanus petak, 20. ožujka 2020. u 15:00

Sigurnost i dobrobit građana su glavni prioriteti u cijelom svijetu u kontekstu učinaka koronavirusa. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, SAP je tvrtkama i pojedincima omogućio slobodan pristup sljedećim rješenjima:

Remote Work Pulse pomaže organizacijama shvatiti jesu li spremne za rad na daljinu, kako rade njihovi zaposlenici i koja im je podrška potrebna kako bi se prilagodili novim radnim okruženjima. Ovo rješenje pruža podršku tvrtkama u održavaju kontinuiteta poslovanja. U samo četiri dana tisuće organizacija prijavile su se za ovo besplatno upravljanje iskustvom (XM). To je prvo od nekoliko besplatnih SAP XM rješenja koja će se pojaviti u narednim danima.

U znak podrške, SAP je svim poslovnim subjektima ponudio besplatan pristup platformi SAP Ariba Discovery gdje svaki kupac i naručitelj može uputiti svoj zahtjev, a svaki dobavljač odgovoriti te ponuditi svoju robu ili usluge. Na ovaj način, kupci i dobavljači mogu se povezati brzo i učinkovito te umanjiti poremećaje na tržištu u ovom kriznom razdoblju.

Kao odgovor na sve veće promjene u rasporedima i otkazivanju putovanja te kao pomoć onima koji moraju putovati, SAP do 31. ožujka omogućava besplatnu registraciju za korištenje usluge TripIt. Riječ je o aplikaciji iz portfelja SAP Concur koja korisnike informira o trenutnoj situaciji u vezi s planiranim itinerarom.

Za pomoć tvrtkama koje moraju raditi na daljinu, SAP Litmos nudi potpuno besplatnu Remote Readiness & Effectivity Academy sa sadržajem za obuku za svakoga, u bilo kojem trenutku i bilo gdje. Spremni tečajevi temeljeni na videozapisima dizajnirani su tako da pomognu u uspostavljanju najboljih praksi daljinskog rada, održavanju najviših razina higijene i mentalnog zdravlja za radnike i razvijanju vodstva u vrijeme promjena i izazova.

Lagan alat za upravljanje projektima i suradnju za optimizaciju procesa, Ruum je stvorio dva prilagođena predloška za popis, prilagođene Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kako bi pomogao tvrtkama i pojedincima da se pripreme, planiraju i odgovore na COVID-19. Te prilagođene predloške lako mogu koristiti tvrtke, neprofitne organizacije, obitelji, pojedinci ili svatko kome treba početna točka za stvaranje plana.

"Trenutno se suočavamo s neviđenim izazovima, a utjecaj koronavirusa osjeti se na lokalnoj razini, ali i u cjelokupnom globalnom gospodarstvu. Poslovna putovanja su odgođena, događaji su otkazani, a opskrbni lanci oslabljeni. Omogućavajući besplatan pristup SAP-ovoj tehnologiji možemo pomoći u rješavanju izazova s kojima se trenutno suočavamo", rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o.