Zoom predstavlja novi alat za asinkrone video pozive - Zoom Clips

Zoom Clips će korisnicima omogućiti snimanje, uređivanje i dijeljenje video isječaka bez potrebe za istovremenim sudjelovanjem u sastanku

Tomislav Stanković utorak, 8. kolovoza 2023. u 06:00
📷 Image: Rubaitul Azad, Unsplash
Image: Rubaitul Azad, Unsplash

U slučajevima kada e-mail ili chat nisu dovoljni tu je video poziv koji može biti nezaobilazan izvor korisnih informacija pogotovo kada se nekome mora nešto praktično pokazati.

Ipak, i video poziv ima svojih mana u slučajevima kada se osobe nalaze u različitim vremenskim zonama ili jednostavno zbog drugih obaveza ne mogu u isto vrijeme sudjelovati.

Iako uvijek postoji opcija snimanja zaslona računala i slanja video snimke nije svima praktično istraživati s kojim alatom i kako snimiti video ili na koji način ga poslati.

Zoom Clips

Kao jedan od najpopularnijih proizvoda za videokonferencije Zoom novim alatom pruža namjensku biblioteku sadržaja u kojoj korisnici mogu upravljati, dijeliti, preimenovati, tražiti, preuzimati ili brisati video isječke.

Kreiranim video isječcima korisnici mogu dodati naslov, opis i oznake, ukloniti neželjene dijelove i podijeliti snimku putem e-pošte sa Zoomovog web portala. Korisnici  također mogu odabrati tko može vidjeti podijeljeni sadržaj, bilo tko s poveznicom ili samo osobe u tvrtki, te pregledavati komentare.

📷 Image: Zoom
Image: Zoom

"Ako slika vrijedi tisuću riječi, koliko je video vrijedan u komunikaciji s drugima? Imajući središnje, konsolidirano mjesto za snimanje, čuvanje i upravljanje video sadržajem, možete omogućiti jasnu komunikaciju i kao rezultat toga uštedjeti vrijeme i novac.", objavljeno je na Zoom blogu.