MAKERbuino dobiva i unaprijeđenu verziju za maloprodaju

Domaći startup CircuitMess je, nakon uspjeha u crowdfundingu, izradio i edukativnu uradi sam igraću konzolu zasnovanu na MAKERbuinu, koja će se naći u slobodnoj prodaji u Hrvatskoj

Sandro Vrbanus nedjelja, 6. rujna 2020. u 17:00

Prije tri godine, nakon uspješne Kickstarter kampanje za MAKERbuino, domaći startup CiruitMess, inače pobjednik Idea Knockouta 2017., prodao je ovu uradi sam igraću konzolu u više od 12.000 primjeraka kupcima po cijelom svijetu. Nakon toga uslijedile su još dvije vrlo uspješne crowdfunding kampanje, zadnja od kojih je prikupila preko 400.000 dolara.

"Iako konstantno razvijamo nove ideje i proizvode, nismo zaboravili na prvi proizvod s kojim smo i krenuli. MAKERbuino već godinama uveseljava djecu i odrasle željne STEM znanja diljem svijeta te se koristi u radionicama od osnovnih škola pa sve do sveučilišta", poručuju iz CircuitMessa, i najavljuju novu i unaprijeđenu verziju uradi sam igraće konzole MAKERbuino – Nibble.

Isti će od ovog ponedjeljka biti dostupan u maloprodaji, moći će ga se naći na policama jednog trgovačkog lanca, u sve njihove 33 poslovnice. Ograničeni broj setova bit će dostupan i po promotivnoj cijeni.

Uradi sam edukativna igraća konzola

Nibble dolazi s poboljšanim specifikacijama u odnosu na MAKERbuino, pa će tako umjesto 4-bitnog imati 32-bitni procesor, posjedovat će 4 MB prostora za pohranu (umjesto 32 kB), radna memorija proširena je s 2 na 80 kB, a po novome tu je i ekran u boji. Kompletno korisničko iskustvo sastavljanja i programiranja je u potpunosti unaprijeđeno te je rezultat iskustva i povratnih informacija od preko 2.000 kupaca, pa će sada za cijeli proces trebati oko 2 sata.

Uz Nibble dolazi i CircuitBlocks, aplikacija za učenje programiranja uz koju će djeca moći uspješno isprogramirati vlastitu igru. Upute za sastavljanje su na hrvatskom jeziku, a Nibble dolazi u kutiji sa svim potrebnim alatima za izradu kao i s četiri predinstalirane videoigre.