ScaleIT: za rastuće kompanije nudi se financiranje s do 30 milijuna dolara

Hrvatski poduzetnički ekosustav razvija se brzo, a hrvatski startupi koji planiraju svoj sljedeći krug širenja, okreću se prema inozemstvu. Platforma ScaleIT povezuje ih s investitorima

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 24. lipnja 2019. u 14:04

Startupima koji se brzo razvijaju potrebne su investicije, pogotovo kada je riječ o izgradnji prodajnog pipelinea i prikupljanja sredstava. U tom smislu teško da nešto može nadmašiti međunarodne skupove u smislu povrata ulaganja. Međutim, izlaganje na velikim industrijskim eventima jednostavno više nije dovoljno. Prostor je zagušen mnogobrojnim startupima, idejama i pitchevima, a međunarodni događaji rijetko uzimaju u obzir regionalne specifičnosti.

Kako bi uspješnije odgovorili na ove izazove, tu je ScaleIT: platforma i scaleup program koji tijekom cijele godine povezuje scaleupe iz Jugoistočne Europe s međunarodnim investitorima i poduzećima.

"Svake godine detaljno proučimo stotine prijava i odaberemo 15 najuspješnijih scaleupa. Nakon lean programa usredotočenog na odabir i unapređenje, pozivamo finaliste u listopadu u Milano kako bi sudjelovali u pitchu na pozornici pred više od 70 VC fondova i 150 top investitora koji su zainteresirani za regiju i spremni za ulaganje. Mi stoga stvaramo zdravu ravnotežu od 10+ investitora po jednom scaleupu, a rezultati govore sami za sebe: tvrtke sa ScaleIT pozornice prikupile su preko 230 milijuna dolara u protekle 3 godine, a priče o uspjehu uključuju BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24, Shopfully i druge" – poruka je ScaleIT-a.

Lorenzo Franchini, osnivač programa ScaleIT, kaže kako su u izdanju iz 2018. godine sudjelovala 32 međunarodna fonda, održano je preko 100 sastanaka jedan-na-jedan između tvrtki i međunarodnih investitora, a kod odabranih scaleupa zabilježen je prosječan porast prihoda od 177% i međunarodne prodaje od 48%.

Novi krug prijava

Sada ScaleIT ponovno otvara svoja vrata digitalnim i tehnološkim scaleupima Jugoistočne Europe s najboljim performansama za nove krugove financiranja u rasponu od 3 do 30 milijuna dolara.

Kriteriji koje je potrebno ispuniti za 5. izdanje ScaleIT, kao i obrazac za prijavu dostupni su ovdje. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2019., a poziv je otvoren svim vlasnicima startupa koji žele biti jedan od 15 predstavnika regije koji će imati svoj pitch na pozornici ispred velikih svjetskih investitora.