Hrvatski Telekom i Go2Digital započeli modernizaciju telefonskih govornica

Hrvatski Telekom i agencija Go2Digital započeli su zamjenu postojećih telefonskih govornica diljem Hrvatske s novim digitalnima, koje nude širok raspon novih usluga

Sandro Vrbanus utorak, 12. lipnja 2018. u 17:05

Danas su Hrvatski Telekom i hrvatska agencija specijalizirana za vanjsko digitalno oglašavanje Go2Digital, objavili kako su potpisali ugovor na temelju kojeg kreću u modernizaciju telefonskih govornica. Postojeće govornice, koje nude isključivo mogućnost telefoniranja, bit će zamijenjene s digitalnim govornicama i nizom pametnih tehnoloških rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari.

Građani će ubuduće imati na raspolaganju mnogobrojne nove mogućnosti, od bežičnog punjenja mobilnih uređaja, informiranja o razini peludi u zraku pomoću posebnih senzora unutar govornica do SOS tipke putem koje se može pozvati hitna pomoć u slučaju nesreće. Kako bi korisnici i prolaznici bili povezani, svaka govornica ujedno će biti i Wi-Fi Hot Spot s besplatnim i neograničenim Internetom, kažu iz HT-a.

Za lakše snalaženje po gradovima, na digitalnom zaslonu nalazit će se interaktivna mapa na šest jezika, koja će korisniku ponuditi upute kako doći do željene lokacije, a sa stražnje strane govornice nalazit će se digitalni citylight za oglašivače.

Do sada su postavljene dvije ovakve govornice, jedna u Rovinju i jedna u Zagrebu, a u planu je postavljanje 20 govornica u Zagrebu tijekom srpnja i kolovoza. Godišnje je predviđena zamjena najmanje 25 govornica diljem Hrvatske.