Huawei MatePad Pro, iPad s Androidom

Huawei trenutno radi na novom tabletu koji bi trebao biti odgovor na iPad Pro, barem se tako da zaključiti iz dizajna te naziva – MatePad Pro

Stjepan Bilić subota, 2. studenog 2019. u 07:00

Krajem prošlog mjeseca pojavili su se renderi uskoro novog Huaweijevog tableta – MediaPad M7. Prema tadašnjim, ali i novim renderima koje je objavio Evan Blass jasno je kako Huawei sprema svojevrstan odgovor na Appleov iPad Pro.

Tablet je prepoznatljivog dizajna, ima digitalnu olovku koja se pomoću magneta spaja na desnu bočnu stranu tableta kada je potrebno napuniti njezinu bateriju. Zajednička točka su im i podrška za tipkovnicu te USB-C port. Blass je u međuvremenu otkrio i kako će službeni naziv tableta na kraju glasiti MatePad Pro.

Ono što iPad Pro nema, pa je MatePad Pro po tom pitanju jedinstven je zaslon s rupom u gornjem lijevom kutu, unutar koje je smještena prednja, takozvana selfie kamera. Kada smo kod jedinstvenosti, MatePad Pro trebao bi dobiti dodatnu kameru na stražnjoj strani kućišta, pa će za razliku od uzora imati dvije, a ne jednu kameru.

O detaljnim specifikacijama još uvijek nema informacija. No pretpostavlja se da će se temeljiti na najnovijim Huaweijevim tehnologijama kako bi mogao konkurirati iPadu Pro, ako im je to uopće cilj. Uvijek postoji mogućnost da Huawei želi tržištu ponuditi tablet iz srednjeg segmenta s dizajnom koji sugerira na uređaj iz svrha ponude.