iPad Pro 2020 na poleđini bi mogao imati tri kamere

Čini se kako će Apple od iduće godine u svoje iPad Pro tablete ugrađivati više o jedne kamere – na poleđini bi se tako trebale naći čak tri kamere, kao što je slučaj i s ovogodišnjim iPhoneom Pro

Stjepan Bilić nedjelja, 29. prosinca 2019. u 07:00

Apple osim standardnih iPada, u svojoj ponudi ima i snažnije iPad Pro modele. Za njih su rezervirani zasloni s većim dijagonalama, bolje kamere, podrška za Apple pencil i slično. No. Čini se kako će od iduće godine Pro modeli imati i veći broj kamera.

Tako barem navodi poznati leaker @OnLeaks koji je u suradnji s blogom @iGeeksBlog izradio rendere koji prikazuju dizajn iPada Pro 11 i iPada Pro 12.9 za 2020. godinu. Odmah na prvu u oči najviše upada veći broj kamera na stražnjoj strani tableta.

Kamera bi na stražnjoj strani trebalo biti tri, a čini se kako se radi o kamerama preuzetim s ovogodišnjeg iPhonea Pro. O razlučivosti kamera za sada nema informacija, postoji mogućnost da se radi o istim kamerama kao i na iPhoneu Pro (12 MP f/1.8, 12 MP f/2.0 i 12 MP f/2.4), ali o tome će se više znati kako se bude bližilo vrijeme predstavljanja. Prema izvoru Apple će nove modele iPada Pro predstaviti u ožujku 2020.

S prednje strane trebala bi se i dalje nalaziti samo jedna kamera. Iste bi trebale ostati i dimenzije iPad Pro 11 modela – 248 x 178,6 x 5,9 milimetara. Debljina tableta odnosi se na kućište, dok će na dijelu kvadratnog otoka za kamere debljina biti 7,9 milimetara.

Naravno kako je riječ tek o glasinama sve navedeno treba uzeti s malom zadrškom. No opet, @OnLeaks se do sada često pokazao kao pouzdan izvor informacija.