Apple će već u svibnju predstaviti nove modele iPada Pro s OLED zaslonom

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, dugogodišnji Appleov analitičar i Bloombergov reporter izvijestio je da će Apple predstaviti nove modele iPada već početkom svibnja

Matej Markovinović nedjelja, 31. ožujka 2024. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Prema informacijama koje je od navodno pouzdanih izvora dobio Bloombergov reporter Mark Gurman, Apple će već početkom svibnja predstaviti nove modele iPada Pro s OLED zaslonom. O tome se, podsjetimo, počelo govoriti još prošloga ljeta.

Naime, novi modeli iPada Pro trebali bi biti pogonjeni Appleovim M3 SoC-om, a uz njih će biti predstavljena i osvježena tipkovnica Magic Keyboard s većim touchpadom i čvršćom izradom u odnosu na onu aktualnu. Gurman je još protekloga rujna rekao da će biti izrađena od aluminija te da se neće moći lako saviti ili pohabati nakon dugotrajnog i redovnog korištenja.

Nadalje, Gurman kaže da će Apple, uz nove modele iPada Pro, predstaviti i osvježeni iPad Air koji će doći s M2 SoC-om i dvije veličine zaslona – jednom od 10,9 inča i jednom od 12,9 inča. Navodno su ta osvježenja bila planirana za kraj ožujka ili početak travnja, ali je Apple imao dodatnog posla sa softverskom stranom novih uređaja.