Samsung ide Appleovim stopama, u pripremi tableti sa zaslonima 11 i 12"

Samsung je odlučio krenuti Appleovim stopama te bi uskoro u svoju ponudu trebao uvrstiti tablete s većom dijagonalom zaslona od 10,5“. Novi modeli imat će zaslone od 11“ i 12,4“, a bit će dio serije Galaxy Tab S20

Stjepan Bilić četvrtak, 9. travnja 2020. u 10:43

Trenutni flagship tablet tvrtke Samsung jest Galaxy Tab S6 koji je predstavljen u kolovozu 2019. godine. Kako je 2020. dobrano odmakla od svog početka vrijeme je i za obnovu flagship ponude i u domeni tableta. Podsjetimo, krajem veljače Samsung je predstavio flagship telefone – Galaxy S20.

Prema izvoru, Samsung Galaxy Tab S6 tablet namjerava zamijeniti s čak dva nova modela. Kodne oznake modela koje se ovih dana mogu naći na Internetu glase SM-T970 i SM-T875. Navedeni uređaji imaju samo podršku za Wi-Fi stoga se u narednim danima može očekivati i proširenje ovog popisa.

Noviji i brži čipset, veća količina radne i podatkovne memorije je za očekivati. No, ono s čim bi Samsung mogao iznenaditi potencijalne kupce su veličina zaslona i naziv nove serije tableta. Prema izvoru Samsung kreće Appleovim stopama te će u svoju ponudu uvesti tablete s većom dijagonalom zaslona.

Tablet SM-T970 trebao bi stići sa zaslonom dijagonale 12,4“, a SM-T875 sa zaslonom od 11“. Detaljne specifikacije u ovom trenutku nisu poznate pa vam ne možemo otkriti s kakvo će razlučivošću raspolagani zasloni. No ako je suditi prema prošlogodišnjem Galaxy Tab S6 modelu, rezolucija zaslona ne bi trebala biti niža od 2.560 x 1.600 točaka. No o tom potom.

Drugo iznenađenje je naziv buduće serije. Navodno oznaka S20 stiže i na tablete zbog čega bi naziv novih flagship tableta za 2020. godinu trebao glasiti Galaxy Tab S20. razlog tomu je navodno želja proizvođača da nazivlje telefona i tableta međusobno uskladi. No to bi moglo i značiti kako će novi tableti donijeti značajniji tehnološki odmak u odnosu na prošlogodišnji model, pa mala revizija naziva iz Galaxy Tab S6 u Galaxy Tab S7 ne bi bila primjerena.