Xiaomi predstavio Android tablet s E-Ink zaslonom

Xiaomi je predstavio svoj prvi uređaj s E-Ink zaslonom, radi se o tabletu baziranom na Android 8.1 sustavu te 10,3-inčnom E-Ink zaslon uz dodatak Wacom stylus olovke

Matija Pavlić srijeda, 5. lipnja 2019. u 10:30

Xiaomi je predstavio svoj prvi uređaj koji sadrži zaslon baziran na E-Ink tehnologiji. Uređaj podugačkog imena Ink Case Smart Electronic Paper bazira se na velikom 10,3-inčnom E-Ink zaslonu rezolucije 1872 x 1404 piksela, dakle riječ je o poprilično velikom zaslonu u odnosu na ostale E-Ink zaslone na tržištu koji su uglavnom 6-inčni.

Ne radi se o klasičnom e-čitaču već o tabletu koji se temelji na operativnom sustavu Android 8.1 Oreo pa korisnici na njega mogu instalirati klasične Android aplikacije za što je namijenjeno 32 GB interne memorije, a tu je i 2 GB RAM-a, podrška za Bluetooth 4.2, Wi-Fi (802.11n) te USB Type-C priključak. 

Vrijedi izdvojiti bateriju s kapacitetom od 3800 mAh, pri čemu Xiaomi navodi da njihov tablet može izdržati oko dva tjedna bez punjenja, uz uvjet da se tablet koristi u scenariju koji predviđa jedan sat čitanja ili pisanja bilješki dnevno. 

Uređaj dolazi i s Wacom stylus olovkom. Integrirani pametni algoritam u stanju je prepoznati ručno ispisana slova kao tekst što značajno olakšava rad na ovom uređaju.

Sam uređaj vrlo je lagan zahvaljujući magnezijskom kučištu, a naglasak je na bijeloj boji, s obzirom da su i uređaj te stylus olovka te boje. Preporučena cijena na kineskom tržištu je oko 320 eura.