Dell gasi Mobile Connect koji je služio za bežično povezivanje mobitela i računala

Dell Mobile Connect, poznat i pod nazivom Alienware Mobile Connect, nastao je 2018. sa ciljem da najbolje radi s Dell prijenosnim računalima iz 2018. ili novijim.

Tomislav Stanković srijeda, 27. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Na stranici za podršku Dell je objavio da ukida Mobile Connect, uslugu koja ja služila za sinkroniziranje poruka, poziva i obavijesti mobilnih telefona s  računalom. Iako se aplikacija više neće moći preuzeti od 30. studenog za korisnike u SAD-u, Kanadi i Japanu, tek od 31. siječnja 2023. će biti onemogućeno njezino korištenje. Za korisnike izvan ove tri zemlje usluga će biti ugašena i ranije tj. preuzimanje će biti onemogućeno od 31. srpnja, a usluga prestaje raditi 30. studenog.

Iako se ova usluga gasi postoje brojne alternative te će se i dalje moći povezati Dellova računala s pametnim telefonom, ali korištenjem neke druge usluge.

Microsoft nudi sličnu značajku na računalima sa Windowsima 10 i 11, pod nazivom Phone Link. Phone Link radi sve što i Mobile Connect, dopuštajući vam da zrcalite obavijesti na računalu, primate pozive i poruke, kao i prijenos datoteka. Ali glavna razlika je u tome što Phone Link ne podržava iPhone, dok Mobile Connect podržava.

Čini se da ipak Mobile Connect mogućnosti neće nestati zauvijek. Kao što javlja Windows Central, Intel je kupio softver iza Dell Mobile Connecta 2021. godine, pod nazivom Screenovate. Intel je već pokazao svoje planove za sinkronizaciju osobnog računala s Androidom, iPhoneom i pametnim satom na CES-u 2022., a ta će se mogućnost uvesti na Intel Evo uređaje krajem ove godine prenosi The Verge.