Google Stadia stigla na Samsungove, Asusove i Razerove telefone

Google Stadia od sada službeno podržava i telefone koji nisu isključivo iz serije Pixel. Za sada je podržano više od 20 telefona, većinom Samsungovi, ali i pokoji Asusov te Razerov

Stjepan Bilić petak, 21. veljače 2020. u 06:00

Krajem prošle godine Google je pustio u pogon svoj gaming servis – Stadia. Kad su u pitanju pametni telefoni Stadia je isprva podržavala isključivo telefone tvrtke Google – dakle Pixele. No, ovih dana Google je objavio kako je proširio podršku i na dvadesetak telefona drugih proizvođača, poput Samsunga, Asusa i Razera.

Najveći broj podržanih telefona potpisuje Samsung, njih čak 15, dok ostala dva proizvođača sudjeluju s po dva uređaja. Iz Asusovog tabora podršku za Stadia platformu dobili su ROG Phone i ROG Phone II, a iz Razerovog tabora telefoni Razer Phone i Razer Phone 2.

Najstariji Samsungov telefon koji je dobio podršku za Stadiju je Galaxy S8 koji kako znamo nije na popisu telefona koji će dobiti nadogradnju na Android 10. To ujedno znači kako Stadia podržava i uređaje sa starijom inačicom Androida.

Samsungovi telefoni koji su dobili podršku za Stadiju su: Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Active, Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy Note9, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10+, Galaxy Note10, Galaxy Note10+, Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra. Za sada nema informacija namjerava li Google navedeni popis dodatno proširivati, no za očekivati je da hoće.

Google Stadia trenutno je dostupna u 14 zemalja – SAD-u, Velikoj Britaniji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Norveškoj. Hrvatske na popisu još uvijek nema.