HTC-a najavljuje 5G hub i suradnju s globalnim telekomima

HTC je razvio novi mobilni 5G hub koje će ostvariti prednosti 5G brzina i povezivosti u inovativnom, prijenosnom obliku za korištenje kod kuće, u pokretu, ali i na poslu

Bug.hr petak, 14. prosinca 2018. u 16:46

Tijekom protekla dva tjedna, operateri diljem svijeta objavljuju partnerstva o isporuci 5G proizvoda s kompanijom HTC. Operateri Sprint i Telstra koristit će HTC-ovo 5G “mobilni pametni hub” – radi se o prvom ovakvom uređaju koji će raditi na 5G mrežama. Ovaj jedinstveni uređaj, koji će funkcionirati kao dedicirani 5G mobilni hotspot, pametni uređaj i mnogo više – bit će predstavljen u 2019. godini.

"HTC predvodi val inovacija za 5G mobilne tehnologije," rekla je Cher Wang, predsjednica i izvršna direktorica kompanije HTC. "Danas, potrošači računaju na svoje pametne telefone – ali i operatere koji ih pokreću – pri svakodnevnoj upotrebi kod kuće i na poslu. No, mi vjerujemo da će, kroz više aplikacija u budućnosti, tehnologija 5G još više pomoći povezati rješenja, stvarajući savršeno iskustvo uporabe pametnih telefona, uređaja za virtualnu i proširenu stvarnost, i više."

HTC je razvio novi 5G hub koje će ostvariti prednosti 5G brzina i povezivosti u inovativnom, prijenosnom obliku za korištenje kod kuće, u pokretu, ali i na poslu. Ovaj jedinstven uređaj koji nudi portabilnost, visoke performanse, male latencije i visoku propusnost, pogoni čipset Qualcomm Snapdragon 855+SDX 50.

Ugrađeni gigabitni Ethernet priključak nudi mrežnu kompatibilnost, a veliki zaslon osjetljiv na dodir omogućit će jednostavnu upotrebu.

Budući partneri u drugim regijama, uključujući i Europu, bit će objavljeni sljedeće godine. Više detalja o uređaju, uključujući i značajke i specifikacije te datum isporuke, bit će dostupno naknadno.