Posebna cesta za autonomna vozila u Michiganu

U američkoj saveznoj državi Michigan pokrenut je projekt razvoja posebne prometnice prilagođene autonomnim vozilima koja bi se trebala realizirati za oko dvije godine

Matija Pavlić nedjelja, 16. kolovoza 2020. u 06:15

Kako javlja CNN, američka savezna država Michigan je najavila projekt koji predviđa realizaciju ceste posebno namijenjene autonomnim vozilima dugu oko 65 kilometara koja će biti odvojena od standardnih prometnica.

Ova inicijativa realizirala bi se u suradnju s partnerima iz tehnološkog sektora i automobilističke industrije kao što su Alphabet i Ford. Nakon pokretanja projekta slijedi studija od dvije godine koja će služiti za uspješnije izvođenje cijelog projekta.

Cesta je zamišljena kao poveznica između Detroita i grada Ann Arbor, a na tom potezu postaviti će se senzori i kamere koji će moći komunicirati s autonomnim vozilima te tako usavršiti njihove senzore te spoznaju o prostoru oko njih.

Prije spomenuta dvogodišnja izrada projekta uključivati će i niz testova koji će dati u uvid na koji način modificirati postojeće prometnice i koje je sve tehnologije potrebno implementirati kako bi se cijeli projekt realizirao.