Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu

Hrvatski Telekom osvojio je umlaut nagradu "Best in test" za najbolju fiksnu širokopojasnu mrežu, na temelju analize više od 760.000 uzoraka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih širokopojasnih usluga

Bug.hr ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 13:06

Hrvatski Telekom danas je dobio još jednu nagradu za kvalitetu mreže. Nakon što je ove godine već dobio više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, Hrvatskom Telekomu uručena je i umlaut nagrada "Best in test" za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu.

Ova nagrada je rezultat analize 764.172 uzoraka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih usluga u Hrvatskoj, u razdoblju od šest mjeseci, između travnja i rujna 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocjenu među svim pružateljima usluga na tržištu.

Velika ulaganja u optiku

"Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i poduzeća, omogućavajući im brži pristup Internetu te uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. U potpunosti smo predani tom cilju, čemu svjedoče i najveća ulaganja te činjenica da Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih sudionika na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitetu i brzinu mreže u cijeloj fiksnoj mreži. I to radimo diljem Hrvatske, u velikim i malim gradovima, prigradskim i ruralnim područjima. Ponosni smo na umlautovu nagradu koja je odraz stvarnog korisničkog iskustva, a našu mrežu ćemo nastaviti graditi, povezivati i dodatno unaprjeđivati", izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom, u skladu sa svojoj investicijskom strategijom usmjeren je na daljnju izgradnju optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a s FTTH trenutno pokriva više od 435.000 kućanstava.