Hrvatski Telekom uveo novu opciju za surfanje u roamingu u zemljama regije

Nova roaming opcija nazvana "Travel & Surf Regija" uključuje 3 GB internetskog prometa u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu, a nudi i kontrolu troškova

Bug.hr utorak, 18. srpnja 2023. u 19:08

Za sve hrvatske korisnike koji planiraju posjetiti neku od zemalja u okruženju, koje nisu dijelom EU roaming prostora, Hrvatski Telekom donosi novu opciju za surfanje "Travel & Surf Regija". Ta roaming opcija uključuje 3 GB internetskog prometa, koji se mogu koristiti u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu. Trajanje opcije je 14 dana, a prva je to i za sada jedina opcija u Hrvatskoj, koja omogućava korištenje Interneta u zemljama zapadnog Balkana po prihvatljivijim cijenama.

Ovaj je potez Hrvatskog Telekoma omogućen jer je Deutsche Telekom Grupa, čiji je Hrvatski Telekom dio, potpisala novu EU/WB Roaming deklaraciju, čija je glavna misija podržavanje mobilnosti i jednostavnije umrežavanje.

Kontrola troškova

Primarni cilj nove opcije je omogućiti korisnicima korištenje pristupa Internetu po pristupačnim cijenama, ali uz to ih zaštititi od neželjenih troškova. Naime, korisnicima opcije "Travel & Surf Regija" nakon potrošnje uključenog prometa, Hrvatski Telekom onemogućava daljnje korištenje Interneta u navedenim zemljama, kako bi se spriječio nastanak neželjenih troškova. Opcija je jednokratna i ne obnavlja se, a korisnik nakon što potroši 3 GB interneta ili nakon isteka trajanja opcije ima mogućnost ponovne aktivacije.

Cijena opcije iznosi 9,99 eura s PDV-om. Više informacija dostupno je ovdje.