Huawei dobio nagrade za inovacije i ekologiju te najavio početak komercijalizacije 5.5G mreže

Na najvećem godišnjem sajmu industrije mobilnih komunikacija, MWC Barcelona, Huawei je osvojio tri važne nagrade za svoja tehnološka rješenja

Bug.hr petak, 1. ožujka 2024. u 16:56

Huawei je na najvećem godišnjem sajmu industrije mobilnih komunikacija, MWC Barcelona, predstavio osam 5.5G inovacijskih praksi kako bi pomogao operaterima u izgradnji 5.5G mreža. Huawei je tom prilikom stavio naglasak i na komercijalizaciju novog 5.5G standarda koji u komercijalnu primjenu ulazi već ove godine, a dodatno će otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije.

Cao Ming, predsjednik Huawei Wireless Solutiona, izjavio je: "5.5G bit će ključna prekretnica u evoluciji 5G mreže te dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga. Svi industrijski elementi su spremni, ušli smo u prvu godinu komercijalizacije 5.5G mreže. Huaweijeva cijela serija 5.5G proizvoda i rješenja, s 'Native Giga' i 'Native Green' mogućnosti, pomažu operaterima iz cijelog svijeta da postignu višestaznu 5.5G evoluciju u svim pojasevima."

Tri nagrade

Huawei je u Barceloni također osvojio tri prestižna priznanja kojima je potvrdio status kompanije koja kontinuirano ulaže u digitalizaciju društva i industrije. Dobio je prestižnu nagradu GSMA GLOMO za "Best Network Software Breakthrough" zahvaljujući svom rješenju RAN Digital Twin System (RDTS). Radi se o prvom sustavu u industriji temeljenom na inteligentnoj troslojnoj arhitekturi IntelligentRAN, koji omogućuje preciznu detekciju, predviđanje trendova i objektivno donošenje odluka u bežičnim mrežama na razini milisekunde.

Huawei je nagrađen i priznanjem GSMA GLOMO za "Best Mobile Technology Breakthrough" za svoje rješenje "0 Bit 0 Watt", što označava prekretnicu u ekološkoj mrežnoj tehnologiji. Ovo rješenje omogućuje izgradnju energetski učinkovitih mreža bez kompromisa na korisničkom iskustvu.

"Huaweijevo rješenje '0 Bit 0 Watt' kombinira inovacije materijala, komponenti i algoritama kako bi pomoglo operaterima da implementiraju nove 5G pojaseve kako bi poboljšali iskustvo bez dodatne potrošnje energije. To je idealan izbor za operatere koji se usredotočuju na zeleni rast," izjavio je je Yu Yang, predsjednik Huaweijeve linije proizvoda SingleRAN.

Tijekom održavanja MWC 2024, Huawei je dobio i nagradu GSMA Foundry Excellence Awards 2024 - Industry Collaborator Award za doprinos tvrtke inovacijama u više područja prošle godine, uključujući zelene telekomunikacijske mreže i 5G New Calling, kao i podršku za industrijska partnerstva, suradnju i sinergije.