Revolut uveo eSIM za mobilno surfanje u roamingu

Popularna fintech aplikacija u Hrvatskoj od početka ovoga tjedna nudi i usluge eSIM, isplativ način pristupa podatkovnim paketima bez neočekivanih naknada za roaming, za više od 100 zemalja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. ožujka 2024. u 13:23

Revolut, fintech aplikacija s više od 40 milijuna korisnika diljem svijeta i njih 400 tisuća u Hrvatskoj, postao je jedna od prvih digitalnih banaka u Europi koja u ponudi ima eSIM kartice te međunarodne pakete za mobilni prijenos podataka. Revolut eSIM omogućava korisnicima korištenje mobilnih podataka u inozemstvu, bez neočekivanih troškova roaminga.

100 MB besplatno svima

Pretplatnici na paket Revolut Ultra dobit će 3 GB mobilnih podataka za korištenje na međunarodnoj razini, uz limit koji se automatski obnavlja svaki mjesec. Korisnici u Hrvatskoj koji instaliraju svoj novi eSIM do 1. svibnja 2024. također će moći iskoristiti ponudu dobrodošlice, što uključuje 100 MB besplatnih međunarodnih mobilnih podataka.

Od 25. ožujka, dakle, svi korisnici Revoluta u Hrvatskoj, s mobilnim uređajima kompatibilnim s eSIM karticom, imat će pristup eSIM-u, bez obzira na to koji Revolut plan koriste. Jednom kad instaliraju eSIM, moći će dokupljivati količine podataka gdje god da krenu – bez potrebe za fizičkom SIM karticom. Naime, povezivanje Revolutovog eSIM-a omogućava korisnicima korištenje aplikacije Revolut bez korištenja mobilnih podataka – što znači da ako korisnik Revoluta dođe određenu državu i nema pristup podacima, i dalje može pristupiti svojoj aplikaciji i koristiti je kao i do sada, uz mogućnost dokupljivanja količine podataka.

Trošak korištenja mobilnih podataka u inozemstvu porastao je posljednjih godina. Većina mobilnih mreža u EU više, primjerice, ne dopušta svojim korisnicima "roaming kao kod kuće" u Ujedinjenom Kraljevstvu, a naknade za prijenos podataka za ostatak svijeta gotovo su uvijek izvan standardnih pogodnosti, naglašavaju iz Revoluta prilikom lansiranja nove usluge.

Usluga je nastala u suradnji s mobilnom mrežom 1GLOBAL, koja pruža brzu i sigurnu mobilnu mrežnu povezanost u više od 160 zemalja diljem svijeta. "Naša eSIM tehnologija neprimjetno se integrira u postojeću aplikaciju Revolut i može se instalirati na bilo koji mobilni uređaj kompatibilan s eSIM-om za manje od minute", poručio je Hakan Koç, osnivač i suizvršni direktor te tvrtke.