N1 televizija i službeno iskazala interes za nacionalnu zemaljsku koncesiju

Iz N1 televizije službeno su poslali Agenciji za elektroničke medije iskaz interesa za raspisivanje natječaja za dodjelu slobodnih zemaljskih frekvencija N1 televiziji, kako bi mogli emitirati svoj program na taj način

Sandro Vrbanus subota, 3. travnja 2021. u 15:13

N1 televizija ostala je bez dijela svojih gledatelja krajem ožujka, kada ih je, nakon neuspješnih pregovora i mnogo međusobnog optuživanja, operater A1 izbacio sa svoje IPTV platforme, zajedno s ostalim kanalima medijske kuće United Media. Kako se bliži istek ugovora United Media i s Hrvatskim Telekomom, a budućnost emitiranja njihovih kanala time postaje još upitnija, N1 televizija poslala je ovoga tjedna Agenciji za elektroničke medije službeni iskaz interesa za zemaljsku koncesiju.

Direktor Adria Newsa Tihomir Ladišić napisao je u svojem dopisu kako je N1 zainteresiran za to da u budućnosti postane nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu (FTA).

Logičan korak za N1

"Kao što Vam je poznato, medijska usluga TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. godine, a u produkciji programa sudjeluje preko 150 profesionalnih televizijskih i web novinara koji proizvode vijesti, informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj. Zahvaljujući profesionalnom timu novinara i urednika i uz pomoć napredne digitalne tehnologije, N1 pruža točne i pravovremene informacije s lica mjesta.

Navedeni dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod gledatelja Republike Hrvatske, a i šire, te se kao logičan korak nameće i potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske", stoji u dopisu N1.

Ovim putem, dakle, N1 je i službeno iskazao interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske. Pozvali su Agenciju za elektroničke medije da provede pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije. U slučaju da se to dogodi, N1 će sukladno važećim zakonima podnijeti svoju ponudu.