Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatne programe tri mjeseca bez naknade

Hrvatski Telekom nudi digitalni prijamnik za novi DVB-T2 signal uz koji kupci dobivaju mogućnost gledanja dodatnih 40 programa prva tri mjeseca bez plaćanja naknade

Bug.hr ponedjeljak, 5. listopada 2020. u 14:00

Zemaljski DVB-T signal putem kojeg građani u Hrvatskoj trenutno gledaju programe na nacionalnim, regionalnim i lokalnim TV kanalima, od 27. listopada prestaje s emitiranjem. Od tog datuma bit će moguće zemaljske programe gledati samo na prijamnicima ili televizorima koji podržavaju novi DVB-T2 digitalni signal, koji se već nekoliko mjeseci emitira usporedno sa "starim" signalom.

Kako bi građani koji ne koriste IPTV, uslugu kabelske ili satelitske televizije mogli i dalje gledati zemaljske TV programe moraju nabaviti ili novi prijamnik ili TV uređaj koji podržava DVB-T2/HEVC standard.

Besplatni programi uz novi prijamnik

Hrvatski Telekom je za sve gledatelje, bez obzira jesu li korisnici njihovih usluga ili ne, pripremio novu ponudu. Na njihovim prodajnim mjestima i prodajnim mjestima HT-ovih partnera moći će se kupiti novi HT-ov digitalni DVB-T2 prijamnik. Kupnjom ovog uređaja, osim besplatnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih TV programa, novi korisnici dobivaju i više od 40 dodatnih programa do 3 mjeseca besplatno, poručuju iz HT-a.

U ponudi dodatnog besplatnog sadržaja tako će se naći kanali Arenasporta, zatim RTL Adria/Passion/Crime/Living programi, te Nickelodeon i drugi dječji programi. Uz sve ovo, korisnici dodatno dobivaju i programe s filmskim sadržajem HBO i Cinemax, također na razdoblje od 90 dana.

Nakon isteka 90 dana, samo uz ovaj digitalni prijamnik, osim besplatnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih TV programa, korisnici će moći trajno i bez dodatne naknade pratiti i EVOtv programe iz paketa Programi Plus.

Cijena digitalnog prijamnika je 189 kuna jednokratno, a korisnici uređaj mogu nositi sa sobom na bilo koju lokaciju u Hrvatskoj i po potrebi na prijamniku u bilo kojem trenutku aktivirati neku od EVOtv usluga.