Genesis Thor 420 RGB, tipkovnica za zabavu i rad

Genesis je predstavio novu tipkovnicu za zabavu i posao – Thor 420 RGB trebala bi jednako odgovarati gamerima i uredskim djelatnicima, a povrh toga ima i nezaobilazni RGB

Stjepan Bilić utorak, 7. travnja 2020. u 06:30

Genesis je predstavio novu mehaničku tipkovnicu – Thor 420 RGB. Kako navode, tipkovnica bi trebala odgovarati svima, od gamera do djelatnika u uredima, dakle za gaming i dugotrajno tipkanje prilikom izrade dokumenata.

Kućište tipkovnice je izrađeno od aluminija, tipke su plitke i mehaničke (Slim Blue), a prema navodima proizvođača i izdržljive. Bez problema bi trebale podnijeti do 50 milijuna pritisaka. Da bi se pojedina tipka aktivirala potrebna je sila pritiska od 45 grama. Tipke se aktiviraju na dubini od 1,2 milimetara.

Dok Windows tipka u svakodnevnom radu s računalom može biti potrebna, u igrama predstavlja svojevrsnu opasnost po korisnika. Njezinim pritiskom može doći do izbacivanja iz igre što će rezultirati porazom od strane protivnika s druge strane ekrana. Genesis je stoga dodao mogućnost zaključavanja Windows tipke kako njezino slučajno pritiskanje u žaru borbe ne bi dovelo do gore opisanog scenarija. Dodatno N-Key rollover tehnologija pobrinut će se da redoslijed pritisnutih tipki bude pravilno prepoznat.

Napomenimo kako tipkovnica ima i RGB osvjetljenje tipki (22 različita svjetlosna moda) koje je u zadnjih godinu dvije postalo nezaobilazan dodatak na opremi koja se smatra gamerskom. Korisnici koji će tipkovnicu koristiti za rad s dokumentima od njega će također imati koristi, jer će moći raditi i u prostorima s lošijim osvjetljenjem, primjerice u privremenim kućnim uredima u kakvim većina sada i radi.

Tipkovnica Thor 420 ima ukupno 104 tipke od čega je 12 multimedijalnih. S računalom se spaja preko USB kabela dužine 165 centimetara. Dimenzije tipkovnice su 418 x 113 x 24 milimetara, a masa 573 grama. Od operacijskih sustava službeno su podržani Windowsi, Linux te Android. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Očekivana cijena je oko 78 eura.